Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Onkruidboek

  Voor onkruidminnaars en onkruidhaters
  Iedere tuinier kent de strijd tegen onkruid. Toch is onkruid veel meer dan een ongewenste gast in je tuin. Onkruidboek zal je blik verruimen. Het leert je niet alleen onkruid te herkennen, maar ook te benutten, en er zelfs van te genieten. Zo kun je van je vijand een vriend maken.
  Deze praktische gids bevat karakterschetsen van veelvoorkomende onkruiden en woekerende tuin- en moestuinplanten. Met extra aandacht voor de meest hardnekkige soorten als brandnetel, zevenblad en heermoes. Daarnaast vind je vele bestrijdingstips en recepten. Dit is ook een boek dat je mee de tuin in neemt om te ontdekken wat je nog niet eerder had gezien. Bovendien is het een inspirerend leesboek vol interviews met bekende en onbekende tuinders, kwekers, koks, kunstenaars en onderzoekers.

  Met een fijn voorwoord van Arjan Ederveen.

  Kijk ook op www.facebook.com/onkruidboek

  In juni 2018 verschijnt de 5e druk van Het Onkruidboek, waarvan inmiddels al meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht!

   

  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Peters, Suze, Stekelenburg, Lotte, Zeevat, Caroline
  isbn:9789492881106
  genre:tuinieren
  bindwijze:paperback
  aantal pagina’s:192
  afmeting:20 x 24 cm
  illustraties:fotografie
  verkrijgbaar:01-06-2018
  verkoopprijs:22,95

  Over de auteurs

  Peters, Suze
  Peters, Suze
  Suze Peters is tuinontwerpster en geeft natuur- en milieulessen op basisscholen. In 2013 schreef ze samen met Caroline Zeevat het Onkruidboek. Daarnaast geeft lezingen over onkruid, plaagdieren en natuurlijk tuinieren.
   
  Stekelenburg, Lotte
  Stekelenburg, Lotte
  Lotte Stekelenburg is fotograaf en werkt vooral in opdracht binnen de culturele en creatieve sector. Visueel kritische opdrachtgevers als musea, beeldend kunstenaars en vormgevers vragen haar uiteenlopende onderwerpen helder in beeld te brengen. Van tentoonstelling tot evenement, van kunstwerk tot portret en nu dus ook onkruid en plaagdiertjes. Website:www.lottestekelenburg.nl
   
  Zeevat, Caroline
  Zeevat, Caroline
  Caroline Zeevat is vormgever, volkstuinder en stadsland-bouwer. Legt moestuinen aan met bewoners in Rotterdam Schiebroek-zuid en kweekt bijzondere kruiden en eetbare bloemen op een proeflandje aan de rand van de stad. Publiceerde eerder Tot Nut & Genoegen, Volkstuincultuur in Nederland (2001) en Wilde venkel & rabarber en andere culinaire genoegens uit de volkstuin (2007).
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie