Het Stadsblad I 24 November 2018Rinie Maas signeert Het Stadskantoor

za 24 nov 2018, 9:38 
Zondag 2 december a.s. van 15.00 tot 17.00 uur signeert de Bredase schrijver Rinie Maas bij boekhandel van Kemenade en Hollaers zijn boek Het Stadskantoor.
Het Stadskantoor, dat (zeer) goed verkoopt, is buitengewoon interessant in Breda voor de voormalig medewerkers van Openbare Werken en van het Stadskantoor. Het ontbreekt niet aan kritische noten. Rinie Maas heeft dat gecomponeerd tot een coherent en boeiend, eigentijds verhaal.        
Reviews
De gemeentesecretaris Cees Vermeer ontving eerder het eerste exemplaar. Signeren door Rinie Maas heeft zijn eigen betekenis. Iedere boek wordt voor de ontvanger voorzien van een persoonlijk woordje. Het boek krijgt in het land buitengewoon goede recensies en reviews.
Bordewijk
Publiciteitsbureau Valkenswaard spreekt van een boek waarin passages doen denken aan Voskuil en Bordewijk maar…met een eigen Rinie Maasgeluid. Guido ‘t Sas, de voormalig adjunct hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad gaat Maas over het boek interviewen voor meerdere uitgaven in het medialandschap en voor zijn veelbekeken Brabantse site HH Best. En passant zal in het gesprek naar voren komen in hoeverre zijn vader Henri ‘t Sas de Bredase chroniqueur beïnvloedt en welke impact de Antwerpse schrijver Lode Baekelmans op zijn oeuvre heeft.
Henri ‘t Sas
Van Henri ‘t Sas, naar wie in het Ginneken een plein is vernoemd, verwerkt Rinie Maas in zijn boeken en in zijn veelgelezen wekelijkse kronieken in de Bredase Bode regelmatig sfeerbepalende stukjes. Hiermee is Maas ‘zijn geestelijke erfgenaam’, luidt de typering op Letteren.Dig. Dichter en schrijver Kees van Meel vindt het niveau van het boek zeer hoog. Hij geeft binnenkort een eigen impressie.

Andere berichten

Het Stadskantoor

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel