Het Stadsblad I 2 november 2018

1e exemplaar boek Het Stadskantoor voor Cees Vermeer

“Hier ben ik het weekeinde mooi zoet mee”, reageerde de gemeentesecretaris Cees Vermeer lachend op de ontvangst van het eerste exemplaar Het Stadskantoor van Rinie Maas.
“Volle bak” heette het. De boekpresentatie vond in een geanimeerde sfeer in een welgevulde boekwinkel plaats bij Van Kemenade en Hollaers. Oud hoofredacteur Camiel Hamans van het voormalige Dagblad de Stem gaf een voortreffelijk schets hoe de auteur zijn weg is gegaan. Op humoristische wijze werd belicht hoe hierover de correspondentie tussen beiden verliep. Hamans las een bijdrage van hem voor. ‘Het Feminisme’. “Hierna ging hij zelf de krant volschrijven en weer daarna (historische) verhalen in boeken”. “Intussen een ½ meer lang”, aldus Hamans. “1 meter” klonk uit het publiek duidelijk vermaakt.
Kees van Meel trad op met een krachtig gedicht gerelateerd aan het boek en een gedicht over ‘een man die schrijft talloos vele malen’. En zijns inziens aan het begin staat.
“Om door te kunnen moest ik wijken van begane paden”, laat Rinie Maas weten. Gelukkig gaf zijn uitgever Trichis te kennen, na zijn succesvolle NAC boek, Idolen en iconen, graag een nieuw boek op zijn naam te willen uitgeven. Dat werd Het Stadskantoor in een turbulent jaar. Waarover na ¼ eeuw de auteur van binnenuit een spannend en vermakelijk boek heeft geschreven in een mengvorm van fictie en non fictie met als sleuteljaar 1993. Dàt stadskantoor gaat vlot over de toonbank. Het boek, een uitgave van Trichis in Breda kost E 24,95 en is elke boekhandel verkrijgbaar.
Foto: Yvonne Maas
Gemeentesecretaris Cees Vermeer toont het 1e exemplaar!

Andere berichten

Het Stadskantoor

Het Stadskantoor
Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel