Albrandwaards Dagblad | 29 april 2018

Lees dit artikel via Albrandwaards Dagblad

Marja van Gelderen presenteert eerste boek

apr 29, 2018

Marja van Gelderen presenteert eerste boek
Een gezellige bijeenkomst met meer dan vijftig mensen was het volgens eigenaresse Carina Proveniers afgelopen zaterdag in het Witte Huys aan de Dorpsdijk in Rhoon. Daar was de presentatie van het eerste boek van Marja van Gelderen over haar leven met hartritmestoornissen; Banger Hart.

‘Banger hart’ is het relaas van een hartpatiënte die te maken kreeg met ernstige hartritmestoornissen. Sinds 2012 is de schrijfster volledig afhankelijk van een pacemaker. Ze is haar verhaal begonnen op advies van een psycholoog die ze tenslotte consulteerde. Al snel werd het Marja duidelijk dat haar verhaal kan bijdragen aan de erkenning en herkenning van de beleving als patiënt. Hoewel het is geschreven als een persoonlijk verslag, overstijgt het de individuele ervaring. Dat komt vooral door de scherpe observaties, de heldere schrijfstijl, de humor en de nuchterheid van de schrijfster. Extra dimensie krijgt het verhaal omdat de schrijfster niet alleen patiënte is, maar ook professional in de cardiologische zorg.
Leidraad van het boek: aan hartpatiënt zijn kun je niets veranderen, maar je kunt wel iets doen aan de manier waarop je ermee omgaat. De wijze waarop de auteur dit proces beschrijft, kan een bron van inzicht en inspiratie zijn voor zowel patiënten als professionele zorgverleners.

Marja van Gelderen is ondanks haar aanvankelijke passie voor het onderwijs ‘toch afgedwaald’ naar de zorg; iets wat haar veel voldoening schenkt. Ze heeft ook jarenlang creatieve workshops gegeven in haar woonplaats Rhoon. De ervaringen met haar vele hartoperaties vormden de inspiratie om dit boek te schrijven.
Het boek kwam mede dankzij crowdfunding tot stand. Alle mensen die daaraan mee hebben gedaan ontvingen zaterdag een gratis exemplaar van het boek.

Andere berichten

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel