Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Rotterdam, stad van twee snelheden

  Rotterdam, stad van twee snelheden

  Geen stad in Nederland die de laatste jaren zo’n metamorfose heeft ondergaan als het multiculturele Rotterdam. Van ‘het afvoerputje van Nederland’ tot ‘de must-see-attractie van de Lage Landen’. Wie en wat hebben deze opmerkelijke gedaanteverwisseling in gang gezet? Welke politieke beslissingen liggen hieraan ten grondslag? Wat heeft de door Pim Fortuyn ontketende revolte betekend voor de stad, die hem zo na aan het hart lag? 
   
  Journalist Mark Hoogstad (1970) heeft de verwikkelingen in ‘het werelddorp aan de Maas’ de afgelopen tien jaar op de voet gevolgd, eerst voor NRC Handelsblad, later voor AD Rotterdams Dagblad. In Roffa – straattaal voor Rotterdam - werpt hij een licht op de moderne geschiedenis van de stad en haar bewoners, met een sterke nadruk op de vaak grimmige confrontaties van de afgelopen vier jaar op het stadhuis aan de Coolsingel. Daarnaast staat hij in dit boek stil bij het turbulente leven van ‘Dolle Dries’ Mosch, Rotterdams langstzittende raadslid en persoonlijk bewaker van Fortuyn.
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Mark Hoogstad
  isbn:9789492881021
  genre:Moderne geschiedenis
  bindwijze:paperback
  aantal pagina’s:286
  afmeting:17 x 24 cm
  illustraties:nee
  verkrijgbaar:
  verkoopprijs:21,00

  Over de auteur

  Mark Hoogstad
  Journalist Mark Hoogstad (1970-2018) heeft de verwikkelingen in 'het werelddorp aan de Maas' de afgelopen tien jaar op de voet gevolgd, eerst voor NRC Handelsblad, later voor AD Rotterdams dagblad. 
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie