sportgeschiedenis.nl – Koerstrui!

Sportgeschiedenis.nl, 21 januari 2011, door Micha Peters

De grootste collectie wielertricots ter wereld

Door Micha Peters21-1-2011

 

Henk Theuns kon als wielrenner weliswaar geen potten breken, maar als verzamelaar heeft hij inmiddels de absolute top bereikt. Niemand is dan ook veilig voor zijn verzamelwoede.

 

In 1963 kreeg tiener Henk Theuns zijn eerste fietstrui, van wielrenner Jo de Roo. ‘Dat truitje was toen heilig voor mij! Daar ging ik mee naar school, daar ging ik aardbeien in plukken. Dat truitje droeg ik dag en nacht.’ 

Het bleek het begin van een imposante verzameling koerstruien van wielrenners uit binnen- en buitenland, amateurs en profs. Inmiddels heeft Henk er meer dan 3.000.

 

John van Ierland en Evert de Rooij waren zo onder de indruk van deze verzamelwoede, dat zij besloten om er een boek over te maken: Koerstrui! Ruim 1.250 bijzondere truien zijn met renner, jaartal en ploeg in dit boek opgenomen. De absolute toppers uit de collectie zijn voorzien van een korte biografie van de drager.

Niet alleen voor wielerfans, maar ook voor modefanaten en liefhebbers van design en grafische vormgeving is Koerstrui! het verzamelen waard.

Koerstrui!

ISBN 9789490608064

Prijs € 24,95

Trichis Publishing

Andere berichten

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel