Recensie: NBD Bilion

Natuurwijn, reuze hip maar eigenlijk niets nieuws want dit is de methode hoe wijn oorspronkelijk werd gemaakt (zo’n 8 duizend jaar geleden).
‘Wilde druiven’ die vergisten met de gist die van nature op hun schil voorkomt en waar niets extra’s bij wordt gedaan. Bij natuurwijn grijpt de wijnmaker zo min mogelijk in.
De markt voor natuurwijn is een niche en beslaat nog niet 1% van de totale wijnmarkt. Het idee erachter past wel volledig in de huidige tijd: duurzaam, milieubewust, authentiek, biologisch, kleinschalig, handmatig en (bijna) geen chemische hulpstoffen.
In onderhoudende, bijna spreekstijl-achtige taal bespreekt Niels alle facetten van natuurwijn: productiemethode, smaken, mythes, misverstanden, producenten in verschillende landen, verschillen met conventioneel geproduceerde wijn, trends en een verklarende woordenlijst.
Een uitgebreide koopgids stuurt je in de juiste richting om het zelf te proeven.
Niels hoopt bij te dragen aan bewustwording en aansporing van de wijnproducerende wereld om met hun methodes steeds meer in de richting van de natuurwijn te bewegen.

Zeer volledig en uitermate prettig leesbaar boekje over het fenomeen ‘natuurwijn’.

Bron: NBD Biblion
Recencent: Mariet
8 december 2021

Andere berichten

Natuurwijn – herziene druk

Natuurwijn, een helder verhaal over troebele wijn
Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel