mamaLou blogt | 5 maart 2018

Heb je een kleine avonturier in huis? Hoe leuk zou het zijn als je samen aan de slag kunt om je eigen raket, satelliet of ruimtestation te bouwen. Ontdek hoe ruimtetuigen werken en maak ze daarna helemaal zelf. De ruimte verken je daarna natuurlijk om je eigen gebouwde wereldbol. Het kan allemaal met de kinderboeken Ruimtetuigen en Maak je eigen Wereldbol. Sanne mocht hier samen met haar twee zoons mee aan de slag.

Door Sanne | Al snel hadden we de boeken in huis en werden ze nader bekeken. Aan de linkerkant of voorkant zit een ‘gewoon’ boekje, om te lezen dus weetjewel. Met letters en plaatjes en zo. Hartstikke educatief maar ook gewoon leuk. Aan de rechterkant of achterkant zitten allemaal knutseldingetjes waar mama een paniekaanval van krijgt. Ik ben namelijk niet zo creatief. En dan druk ik het zacht uit. Dus ik ben direct in irritatiemodus als er wat in elkaar gezet moet worden. Is een dingetje. Ik kan het niet. Maaaaar: papa wel. En die mocht dus met de kinders van 9 en bijna 11 aan de slag.

MAAK JE EIGEN WERELDBOL

De wereldbol was wat lastig voor onze 9 jarige zoon, daar is dus zeker wat assistentie bij vereist. Maar het resultaat staat te pronken in de kamer van de jongens en het boekje wordt nog regelmatig erbij gepakt. Leerzaam, leuk, wel jammer dat het niet echt een ‘bol’ wordt, maar goed. Het idee is hartstikke prima en de jongens worden er niet minder blij van.

RUIMTETUIGEN

De ruimtetuigen waren eveneens een uitdaging, maar enorm leuk: ze bewegen namelijk. Je kúnt er wat mee als je ze klaar hebt. Nice! Je leert van alles over ruimtetuigen en je mag ze zelf bouwen. In 2D uiteraard. Op een raster. Niet dat je kind straks richting Mars vertrekt. Valt mee.
Links zit het raster waarop je met de diverse onderdelen een ruimtegeval kan bouwen. Deze is favoriet! Er zijn genoeg onderdelen (meer dan 50) waarmee je 9 ruimtetuigen kunt bouwen. Of gewoon, zoals die van ons: verzin je eigen raket. Werkt ook.

Buiten leuk om te doen zijn de boeken ook gewoon erg interessant en leuk om te lezen voor diverse leeftijden. Samen met ouders de wereld en de ruimte ontdekken. What’s not to like?
 
 


Beide boeken zijn uitgegeven door Trichis.

Ruimtetuigen is geschreven door Ian Graham met illustraties van Carles Ballesteros. De vertaling is verzorgd door Liesbeth Elseviers. Ruimtetuigen kost €19,99

Maak je eigen Wereldbol is geschreven door Leon Gray met illustraties van Sarah Edmonds. Emmy Middelbeek nam de vertaling op zich. Maak je eigen Wereldbol kost €22,50


Lees de blog

Andere berichten

Ruimtetuigen

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel