Culinair journalist Irene de Vette dacht als Rotterdammer de West-Kruiskade in de Maasstad wel te kennen. ‘Toch is het een ontdekkingsreis voor me geweest. Dat je in zo’n relatief korte straat zoveel verschillende smaken – en nationaliteiten – tegenkomt is natuurlijk waanzinnig,’ vertelt De Vette aan Zestz.
‘Ik dacht best veel ingrediënten en gerechten te kennen, maar nog steeds kom ik nieuwe, spannende dingen tegen: Peruaanse superfoods zoals paarse maïs; Surinaamse kwiekwie visjes; geroosterde speenvarkentjes van Schell; Fernandes-ijs van De IJssalon… Als je de tijd neemt om hier te winkelen, raak je in gesprek met winkeleigenaren en bewoners die van alles delen over hun mooie producten.’
De ondernemers van de West-Kruiskade hebben recepten en verhalen aangedragen, alle recepten zijn getest en gefotografeerd door kookwinkel Het Zesde Geluk en Irene de Vette reeg alles aaneen tot het lees- en kookboek Spicy. Met sfeerfoto’s van Maarten Laupman. Lees verder.