Boekrecensie: 75 x Acht van Chaam – Het is Koers!

Uw recensent was blij verheugd toen uitgeverij Trichis HetisKoers! contacteerde voor een recensie van het boek 75 x Acht van Chaam. Nog maar pas geleden stond ik zelf aan de hekken, verlangend te kijken naar het VIP-dorp, twee bekers bier in de ene hand, een evenementenburger in de andere. Vanuit het VIP-dorp werd naar mij gezwaaid. De groep rondom de attente groeter keek geïnteresseerd om naar wie Jan Siemons, uitbater van Sauna Diana, zwaaide. Een klant of toch een bekende uit het wielermilieu?

De Acht van Chaam is een heel mooie belevenis met een authentiek regionale insteek. Auteur Berry van Oers schrijft er enthousiast over. Niet gek als je al vijftig keer de Acht hebt meegemaakt, waarvan de laatste twintig jaar vanuit de organisatie. Fijne bijkomstigheid is dat de schrijver geen tegel ongelicht laat: Rondemissen, startgelden, uitkomst van de koers: alles wordt in geuren en kleuren uit de doeken gedaan.

Juist die openheid maakt dit boek ook interessant voor mensen die nog nooit bij de Acht van Chaam zijn geweest. Het is een blauwdruk van de geschiedenis van veel criteriums. Van 1933 tot 2013: 75 edities van de koers in 80 jaar. Van ruggengraat van het Nederlandse wielrennen naar showcase van Tour de France toppers, tot kermiskoers – Bas van Eijk. Lees Verder.Andere berichten

Terug naar winkel