Batboy | 20 maart 2018

REVIEW
IK MAAK MIJN EIGEN HAAI
haaien puzzel, ik maak mijn eigen haai, mamablog, batboy
Het gevaarlijkste roofdier in de zee is de haai. In dit boek ‘Ik maak mijn eigen haai’ zit een heel gevaarlijke haai van wel 93 cm welke je zelf in elkaar mag puzzelen. Hij kan ook echt met zijn bek bewegen, maar de jongens deinzen daar niet voor terug.

Ik maak mijn eigen haai
Zelf was ik vroeger best bang als ik ging zwemmen in de zee, want misschien zwemmen er wel haaien? Of ik had te vaak naar Jaws gekeken, maar echt prettig lag ik niet op mijn luchtbedje.
Deon vraagt ook altijd wanneer hij in het water gaat of er haaien zijn (zelfs in het zwembad  ), maar iets engs en gevaarlijks trekt de jongens juist.
‘Ik maak mijn eigen haai’ van uitgeverij Trichis is een boek waarin je alles leert over de haai. Wist je dat de meeste haaien ons geen kwaad doen? Haaien zijn vissen, geen zoogdieren zoals walvissen of dolfijnen. Toch zwem ik liever met een dolfijn dan een haai.
mamablog, batboy, haaien puzzel, ik maak mijn eigen haai
Ik maak mijn eigen haai €22,50
Het boek
Het boek is voor kinderen vanaf 6  jaar en ontzettend leuk en leerzaam om samen met je kindje te lezen. Sten en Deon vinden de plaatjes erg interessant en bladeren er graag door. â€Wauwie wat een scherpe tanden zeg”.
batboy, mamablog, haaien puzzel, ik maak mijn eigen haai
Het boek telt 28 pagina’s en alles wordt duidelijk in korte stukjes uitgelegd. Achterin het boek staat een woordenlijst waar alle moeilijke woorden worden uitgelegd.
Haaien puzzel
Sten is een echte puzzelaar, hij is dol op puzzelen en maakt ze binnen een mum van tijd. Bij dit boek zit een grote vloerpuzzel, maar niet zomaar één. De haaien puzzel heeft verschillende lagen en scharnieren, zo kun je de haai ook nog laten bewegen!
Achterin het boek vind je de kartonnen platen waar de 20 puzzelstukken in zitten. Het karton is heel dik en stevig en je haalt ze makkelijk uit de platen.
haaien puzzel, ik maak mijn eigen haai, mamablog, batboy
Puzzelen maar!
Hier is Sten echt heel enthousiast over en kan niet wachten om te beginnen. De basis heeft hij zo in elkaar zonder op het plaatje te hoeven kijken.
mamablog, batboy, haaien puzzel, ik maak mijn eigen haai
Sommige puzzelstukken hebben aan de achterkant een verdikking (rondje) zoals de darmen, hersenen en longen. Dit is voor Sten nog wel een beetje lastig, maar met een beetje hulp lukt het. Het nadeel van deze puzzelstukken is dat het niet heel goed en stevig blijft zitten en dat irriteert hem. Zodra je er iets aan zit glijd het er weer af.
mamablog, batboy, haaien puzzel, ik maak mijn eigen haai
De haaien puzzel is klaar en is maar liefst 94 cm lang! Door de scharnieren kun je de bek van de haai laten bewegen, dat vind Sten erg gaaf! â€Ik ga je opeten!”
mamablog, batboy, ik maak mijn eigen haai, haaien puzzel
Deon is natuurlijk ook erg nieuwsgierig en gaat aan de slag met de puzzel.
mamablog, batboy, ik maak mijn eigen haai, haaien puzzel
Hij heeft hem helemaal alleen gemaakt! Nu weet hij hoe een haai eruit ziet zonder velletje, maar ik weet niet wat nu enger is mét of zonder?
mamablog, batboy, haaien puzzel, ik maak mijn eigen haai
Leerzaam én leuk
Een heel leuk en leerzaam boek over de gevaarlijkste roofdieren die al meer dan 400 miljoen jaar in de oceanen leven. Ze waren er al voor de dinosaurussen, waar trouwens ook een boek inclusief vloerpuzzel van te verkrijgen is.
Lees de blog

Andere berichten

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel