Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Meesters van de modder

  Uitverkocht

  Meesters van de modder

  De beste 50 veldrijders ooit

  Het succes van een sport zit vaak in haar eenvoud. Neem een bos of een veld - hoe modderiger hoe beter - en een fi ets en je hebt het concept veldrijden. Meer dan deze elementen zijn er niet nodig om een volksfeest te doen losbarsten. In geen enkele sport wordt zo zichtbaar gevochten tegen de elementen der natuur als in de cyclocross, zoals het veldrijden in België wordt genoemd. Ook al springen de coureurs niet meer over boomstammen en over beken, zij ploeteren nog steeds wat af in de modder. Het feit dat de sport haar authenticiteit nooit heeft afgezworen en zo’n traditie uitstraalt, verklaart voor velen haar immense populariteit in België en Nederland. 

  Meesters van de modder - de beste 50 veldrijders ooit is een rijk geïllustreerd boek over de beste veldrijders uit de wielergeschiedenis. Uiteraard wordt er teruggegrepen op de ontstaansgeschiedenis van de sport. Wie waren zij die voor het eerst het veld en het bos in stoven? Wie herinnert zich de grote namen van het internationale veld in de jaren zestig en zeventig? Volop aandacht voor oude en nieuwe toppers als Roland Liboton, de gebroeders De Vlaeminck, vaders en zonen Groenendaal en Frischknecht en Adrie van der Poel met jongste zoon Mathieu als kersverse wereldkampioen.

  Met fotografie van Cor Vos.


  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Guy Vermeiren, Louis Bovée
  isbn:978-94-92077-19-6
  genre:Sport
  bindwijze:gebonden
  aantal pagina’s:200
  afmeting:22 x 27 cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:01-09-2015
  verkoopprijs:17,50

  Over de auteurs

  Guy Vermeiren
  Guy Vermeiren
  Guy Vermeiren (1962) is Press & Media Officer bij de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond. In het verleden was hij wielerjournalist bij de Belgische krant Gazet van Antwerpen. In die hoedanigheid deed hij onder meer zeventien keer verslag van de Tour de France.

   
  Louis Bovée
  Louis Bovée
  Louis Bovée (1950) werkt bij omroepgids MAX Magazine en schrijft sportcolumns voor de Internetbode. Hij was 32 jaar chef sport bij uitgeverij Audax. In 2007 verscheen van zijn hand de biografie over de populaire volkszanger Frans Bauer. 

  Fotograaf portretfoto: Bjorn Brekelmans  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie