Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Koerstrui!

  Uitverkocht

  Koerstrui!

  De grootste collectie wielertricots ter wereld
  Meer dan 1.250 truien verzameld door Henk Theuns

  Als wielrenner kon hij misschien geen potten breken; als verzamelaar heeft Henk Theuns inmiddels de absolute top bereikt. Niemand is veilig voor zijn verzamelwoede. Een optreden in een televisie-uitzending betekende de doorbraak. Sindsdien stromen de tricots bij Henk binnen. Ruim 1250 bijzondere truien zijn met renner, jaartal en ploeg in Koerstrui! opgenomen. De absolute toppers uit de collectie zijn voorzien van een korte biografie van de drager.


  In 1963 kreeg tiener Henk Theuns zijn eerste fietstrui, van wielrenner Jo de Roo. ‘Dat truitje was toen heilig voor mij! Daar ging ik mee naar school, daar ging ik aardbeien in plukken. Dat truitje droeg ik dag en nacht.’ Het bleek het begin van een imposante verzameling koerstruien van wielrenners uit binnen- en buitenland, amateurs en profs. Inmiddels heeft Henk er meer dan 3.000. 
  Niet alleen voor wielerfans, maar ook voor modefanaten en liefhebbers van design en grafische vormgeving is Koerstrui! een echte ‘must have’.

  'Ik wist niet wat ik zag. Het is veel meer dan een museum! Het is een wielerleven. Ik was er echt kapot van.’
  Gerrie Knetemann, 2003

  ‘Werkelijk ge-wel-dig! Ik kan niets anders zeggen: wat een waanzinnig fantastische verzameling!’
  Mart Smeets, 2007

  'Voor de nostalgische wielerliefhebber is dit fraai vormgegeven boek een feest van herkenning.' 
  NBD Biblion

  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Evert de Rooij, John van Ierland
  isbn:9789490608064
  genre:sport
  bindwijze:softcover
  aantal pagina’s:304
  afmeting:24 x 17 cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:01-06-2010
  verkoopprijs:19,95

  Over de auteurs

  Evert de Rooij
  (Amsterdam, 10 maart 1952) 

  Evert is al meer dan dertig jaar actief als wielerverslaggever. Hij maakte zijn studie Sociale Geografie net niet af om in 1981 hoofdredacteur te worden van Wieler Revue. Dat blad verliet hij in de zomer van 2006 samen met zijn redactie en sales & marketing om bij JP Tamminga Wieler Magazine op te starten. Dat blad werkt nauw samen met de site Wielerland.nl en de KNWU, waarvan WM het officiële ledenmagazine is. Evert de Rooij heeft vele grote wielerwedstrijden van nabij gevolgd, zoals de Tour en de Giro en uiteraard alle klassiekers in binnen- en buitenland. Daar ontmoette hij fotograaf Henk Theuns. Samen kwamen zij bij een etentje in Restaurant-Brasserie De Mollige Haan aan de boulevard in Scheveningen op het idee om zijn befaamde truienverzameling eens in boekvorm vast te leggen. En zo geschiedde.
   
  John van Ierland
  John van Ierland
  John van Ierland is studiebegeleider / schrijver en uitgever van beroep. Hij werd op 14 juni 1964 geboren in Breda, behaalde zijn diploma bedrijfskunde, Hoger Management en zijn diploma Uitgeverij aan de Boek Academie. John heeft verschillende betrekkingen gehad bij dito bedrijven. Hij begon zijn loopbaan bij Fri-Jado in Etten-Leur als werkvoorbereider, versterkte tussendoor nog de gelederen van Würth en de Hoogovens en werkte bij de Arjan van Dijk groep als planner, waarna hij in dienst kwam bij NHTV internationale hogeschool Breda als studiebegeleider en coördinator. Dit werk combineert hij nog steeds met zijn passie boeken schrijven en uitgeven. Zijn eerste boek schreef hij in 1999, sindsdien heeft John 35 boeken, kranten en brochures geschreven. De boeken zijn divers van stijl en onderwerp. Zijn grootste hobby is, buiten het boek, de stad Breda en sport.

  Voor meer informatie zie www.woordmagie.nl
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie