Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Heeft u een foto meneer? (Vlaamse editie)

  Uitverkocht

  Heeft u een foto meneer? (Vlaamse editie)

  100 unieke Tourportretten
  De Tour de France viert in 2013 zijn honderdste verjaardag. Ondanks alle dopingschandalen blijft de sport op de fiets met het kromme stuur populair en zeer tot de verbeelding spreken.
  In de jaren zestig van de vorige eeuw raakte Louis Bovée gefascineerd door het wielrennen. Zijn grootste aandacht ging natuurlijk uit naar de Tour de France. Hij luisterde op de radio naar de ontknoping van de etappes, knipte de krantenverslagen uit en bij de samenvattingen op de zwart wit televisie zat hij op het puntje van zijn stoel. De wielrenners in Nederland, België en Frankrijk stonden mét adres in het telefoonboek, een ideale gelegenheid om zijn helden aan te schrijven voor een foto met handtekening.
  Bijna iedereen reageerde snel, waardoor Louis een unieke verzameling uitdeelfoto’s wist op te bouwen. Brieven van Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Rini Wagtmans, die later zijn boezemvriend zou worden, gleden door de brievenbus van de ouderlijke woning, net als die van onder anderen Jacques Anquetil, Roger Pingeon, Herman van Springel en Tom Simpson.
  Dit boek laat 100 foto’s zien van legendarische coureurs uit de periode 1960-1970, met de persoonlijke herinneringen aan deze renners die één ding gemeen hebben: ze startten allemaal in de Tour de France.

  Deze Vlaamse editie heeft het portret van Eddy Merckx op de omslag. Er is ook een Nederlandse editie met het portret van Jan Janssen.
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Louis Bovée
  isbn:978 94 90608 65 1
  genre:sport
  bindwijze:gebonden
  aantal pagina’s:220
  afmeting:15 x 20 cm
  illustraties:foto's
  verkrijgbaar:18-03-2013
  verkoopprijs:19,95

  Over de auteur

  Louis Bovée
  Louis Bovée
  Louis Bovée (1950) werkt bij omroepgids MAX Magazine en schrijft sportcolumns voor de Internetbode. Hij was 32 jaar chef sport bij uitgeverij Audax. In 2007 verscheen van zijn hand de biografie over de populaire volkszanger Frans Bauer. 

  Fotograaf portretfoto: Bjorn Brekelmans  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie