Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  De Massasprint

  De Massasprint

  De 50 beste sprinters ooit

  De massasprint is, naast de afdaling, het spannendste en meest tot de verbeelding sprekende onderdeel van de wielersport. Het aanzetten, duwen, wringen, elleboogstoten uitdelen, het elkaar met een snelheid van 70 kilometer per uur proberen te passeren, gigantische risico’s nemen en ten val komen – het zorgt voor adembenemende taferelen. 

  In De Massasprint vindt u een portret van de 50 beste snelheidsduivels ooit, met onder anderen Mark Cavendish, Peter Sagan, Robbie McEwen, Tom Boonen, Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen, overtuigend winnaar op de Champs-Elysées tijdens de Tour de France 2017. Maar ook: Jean-Paul Van Poppel, Rik Van Looy, Eddy Merckx, Freddy Maertens, Stan Ockers en de Italiaanse ‘kanonnen’ Mario Cipollini en Alessandro Petacchi. 

  Een aantal snelheidsduivels vertelt er zelf openhartig over. Hoe word je topsprinter? Welke psychische en fysieke eigenschappen spelen een belangrijke rol? Wat waren de meest historische sprints? De massasprint geeft het antwoord.

  De Massasprint — met uniek beeldmateriaal van de meest historische sprints uit het archief van topfotograaf Cor Vos — geeft het antwoord.

  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Louis Bovée
  isbn:9789492881038
  genre:sport/geschiedenis
  bindwijze:hardcover
  aantal pagina’s:220
  afmeting:22 x 27 cm
  illustraties:nee
  verkrijgbaar:
  verkoopprijs:31,00

  Over de auteur

  Louis Bovée
  Louis Bovée
  Louis Bovée (1950) werkt bij omroepgids MAX Magazine en schrijft sportcolumns voor de Internetbode. Hij was 32 jaar chef sport bij uitgeverij Audax. In 2007 verscheen van zijn hand de biografie over de populaire volkszanger Frans Bauer. 

  Fotograaf portretfoto: Bjorn Brekelmans  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie