Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  75 x Acht van Chaam

  Uitverkocht

  75 x Acht van Chaam

  De 8. Ofwel de Acht van Chaam. Het is Nederlands oudste en meest bekende wielerwedstrijd. In 2013 wordt de profronde voor de 75e maal verreden; alle reden om dit schitterende boek te maken. Het wielergekke Chaam heeft door de jaren heen alle wereldtoppers op haar parcours mogen begroeten. Het is vaste prik. Op zondag finisht het Tourpeloton op de Parijse Champs Elyseés, de woensdag erna gaan de toppers van start in de Acht van Chaam.
  Check de winnaars uit lang vervlogen tijden: Wout en Rinie Wagtmans, Wim van Est, Jo de Roo, Tino Tabak en Rik van Steenbergen. De sterren van TI Raleigh: Joop Zoetemelk, Johan van der Velde, Gerrie Knetemann en Jan Raas. Van recentere datum zijn Dekker, Boogerd en Freire. Stuk voor stuk namen die klinken. En daarvoor loopt de ganse bevolking van Chaam uit. Het is dagen lang feest in de cafés, op het dorpsplein, in de straten.
  Wie kiest er - en volgens welke criteria - jaarlijks de rondemiss? Hoeveel werd en wordt er betaald als startgeld voor de toppers? Het boek onthult feiten en toont verrassende beelden van museale kwaliteit.
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Berry van Oers
  isbn:978 94 90 608 64 4
  genre:sport
  bindwijze:gebonden
  aantal pagina’s:180
  afmeting:24 x 24 cm
  illustraties:foto's
  verkrijgbaar:15-07-2013
  verkoopprijs:19,95

  Over de auteur

  Berry van Oers
  Berry van Oers
  In 1963 zag Berry van Oers (1958) tussen de benen van zijn vader door Jo de Roo de Acht van Chaam winnen. Sindsdien is hij verknocht aan het evenement. Hij is geboren en getogen in Chaam en al sinds 1991 betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Acht.
  Van Oers heeft diverse publicaties op zijn naam staan, met name als theoloog over de relaties tussen aanhangers van de grote wereldgodsdiensten en de multiculturele samenleving. Maar ook over het plaatselijke verenigingsleven zoals de harmonie, de hofkapel, de carnavalsvereniging en de brandweer, en daarnaast over het Chaamse dialect en uiteraard zijn geliefde Acht van Chaam.
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie