Zuid Kookt!Culinaire avonturen op de Rotterdamse Afrikaandermarkt
In Zuid Kookt! neemt chef-kok Rob Baris thematisch samengestelde groepen mee op ontdekkingsreis door Rotterdam Zuid. Hij ontvangt ze in Turks restaurant Obba met muntthee en baklava en gidst ze daarna over de Afrikaandermarkt. Met de boodschappen slaan ze samen in zijn kookstudio aan het Katendrechtse Deliplein aan het koken. "De toekomst ligt op Zuid.” Dat is het motto van Rob Baris. Veel mensen kennen Zuid echter niet, en daar wil dit boek verandering in brengen. Koken en eten is een leuke manier om Zuid en de mensen op Zuid te ontdekken. En de Afrikaandermarkt is dé plek om van en over elkaar te leren.
|
Over de auteur![]() (1981) Geboren en getogen in Rotterdam. Voor mijn werk doe ik graag grondig empirisch onderzoek. In mijn geval betekent dat heel veel proeven, want ik ben culinair journalist. Eten en drinken, maar ook reizen en kunst: het zijn de ingrediënten die het leven lekker maken. Ik vind daarin aanknopingspunten voor boeiende verhalen over mensen, hun omgeving en hun cultuur. Ik hou van mijn geboortestad, maar vlieg graag uit. Ik woonde eerder in New York, na mijn studie culinaire journalistiek aan Boston University. Het eindeloze aanbod aan restaurants en delicatessenwinkels is een paradijs voor foodies. Op het moment woon ik in Rome, waar iedere dag nieuwe eetavonturen brengt. Ik schrijf hier over eten, drinken, restaurants, maar ontwikkel ook recepten, geef culinair advies en vertaal (culinaire) teksten. Mijn werk was onder meer te lezen op/in SpecialBite, nrc.next, The Boston Globe en The Boston Phoenix. |