Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Vreemd Volk

  Vreemd Volk

  Passen wij Nederlanders ons altijd overal aan, zoals sommige mensen zeggen? Kun je van iedereen onder alle omstandigheden dezelfde inzet verwachten? En wat gebeurt er als een klein deel van de jeugd zich dermate gaat misdragen dat een hele bevolkingsgroep erop wordt aangekeken?


  Een aantal economische crises heeft Nederland lamgelegd en veel Nederlanders zien zich gedwongen te vertrekken naar andere landen om elders een toekomst op te bouwen. Nieuwe landen hebben we gevonden. We vonden werk en woningen en we zijn gebleven. Alleen is er een schaduwkant waar we niet bij hadden stilgestaan. Leven in een ander land waar niet de Nederlandse normen en waarden gelden is moeilijk. We moesten ons aanpassen, we moesten integreren, we moesten de andere cultuur omarmen.


  Binnen het huidige maatschappelijke discours is de term polarisatie een veel gehoorde. Maar wat is polarisatie? Het is het is opzettelijk creëren van tegenstellingen tussen groepen mensen. Het stelt ons in staat partij te kiezen en positie te bepalen. Het stelt ons in staat onze cultuur, waarden en normen boven die van een ander te plaatsen en daarnaar te handelen. Polarisatie kan onopgemerkt onderdeel van ons worden en ons beperken in het zoeken naar oplossingen om samen te leven.


  Door de heersende gedachte over polarisatie om te draaien doen Marco den Dunnen, politieagent en pedagoog en Nathan van der Veer, illustrator en grafisch ontwerper een poging haar te begrijpen. In een grafische roman over vriendschap en criminaliteit vertellen zij het verhaal over drie vrienden. Jongens met Hollandse roots, geboren in een ver en vreemd land waar zij zich niet thuis voelen, waar zij met de nek aangekeken worden maar waar zij hoe dan ook succes en aanzien willen verwerven. Drie jongens die uiteindelijk kiezen voor de criminaliteit omdat zij de illusie hebben dat er voor hen niets anders is.

  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Marco den Dunnen, Nathan van der Veer
  isbn:978-949-2077-90-5
  genre:grafische roman
  bindwijze:gebonden
  aantal pagina’s:100
  afmeting:21 x 30 cm
  illustraties:
  verkrijgbaar:15-11-2017
  verkoopprijs:21,00

  Over de auteurs

  Nathan van der Veer

  Nathan van der Veer is tekenaar, vormgever, illustrator, schrijver, videomaker, vj, idee-ontwikkelaar, creatief directeur, ondernemer en Rotterdammer.

  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie