Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Thuis - China op de Kaap

  Uitverkocht

  Thuis - China op de Kaap

  Het kunstproject China op de Kaap ontstond in 2011, het jaar van de landelijke viering '100 jaar Chinezen in Nederland'. Initiatiefnemers Erika Blikman (beeldend kunstenaar en fotograaf), Yuen Han Lam (industrieel ontwerper) en Pao Choi (grafisch ontwerper) willen met China op de Kaap het thuisgevoel onder de Chinese gemeenschap in Nederland onderzoeken. Bovenal willen zij een positieve bijdrage leveren aan de identiteit van de Chinese gemeenschap in Nederland en misvattingen en stereotyperingen wegnemen door een breder perspectief te laten zien.

  Het boek is een verzameling van drie jaar kunstprojecten van China op de Kaap, in ‘geuren en kleuren’ wordt het gehele proces, van concept tot het eindresultaat, uitgelicht. Bijvoorbeeld de projecten AfscheidsfotoChinese MoestuinBoodschappentassenruil ofCooking up Stories, van waaruit verschillende artistieke resultaten tot stand zijn gekomen in samenwerking met de Chinese en Nederlandse deelnemers. Hun ervaringen en verhalen hebben de makers verwerkt in bijvoorbeeld een fotoserie, een performance of een interactieve kunstinstallatie.

  Een waar kijkje in de keuken van de Chinese gemeenschap in Nederland en van betrokken community art makers die een brug willen slaan tussen de Chinese en Nederlandse gemeenschap.

  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Erika Blikman, Pao Choi, Yuen Han Lam
  isbn:978-94-92077-01-1
  genre:Chinese gemeenschap
  bindwijze:paperback
  aantal pagina’s:120
  afmeting:20x27cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:
  verkoopprijs:32,00

  Over de auteurs

  Erika Blikman
  is beeldend kunstenaar en fotograaf. 


   
  Pao Choi

  is grafisch ontwerper.

   
  Yuen Han Lam

  is industrieel ontwerper. 


  Samen hebben zij het initiatief genomen tot 'Thuis - China op de Kaap' als onderzoek naar het thuisgevoel onder de Chinese gemeenschap in Nederland en om een positieve bijdrage te leveren aan deze gemeenschap door een breder perspectief te tonen. 

  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie