Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Spicy extra hot

  Spicy extra hot

  De West-Kruiskade kookt
  Neem de West-Kruiskade in Rotterdam, een straat middenin een buurt waar je meer dan honderd verschillende nationaliteiten tegenkomt. Voeg daar een paar flinke scheppen peper aan toe. Breng alle ondernemers die zich daar met eten en drinken bezighouden aan de kook. Voilà. Dan ontstaat SPICY De West-Kruiskade kookt – een heerlijk pittig verhaal over eten en koken in de leukste winkelstraat van de stad.

  In dit boek gaan we op zoek naar wat nou zo kenmerkend is aan de smaak van de West-Kruiskade. Zijn dat de superverse paksoi en kousenband van Wah Nam Hong, het hipperdehippe bastognekoekijs van De IJssalon of de levende palingen en graskarpers van supermarkt Shang Hai? We gaan inkopen doen, we zoeken de beste koks van de straat en laten hen los in de keuken. Het gevolg: spannende kookrituelen en menu’s met een bite.

  In deze geheel herziene uitgave een aantal nieuwe recepten, nieuwe restaurants en nóg meer toko’s en supermarkten.
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Irene de Vette
  isbn:978-94-92077-55-4
  genre:koken, Rotterdam
  bindwijze:hardcover
  aantal pagina’s:208
  afmeting:15 x 21 cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:01-10-2016
  verkoopprijs:19,95

  Over de auteur

  Irene de Vette
  Irene de Vette
  (1981)

  Geboren en getogen in Rotterdam. Voor mijn werk doe ik graag grondig empirisch onderzoek. In mijn geval betekent dat heel veel proeven, want ik ben culinair journalist. Eten en drinken, maar ook reizen en kunst: het zijn de ingrediënten die het leven lekker maken. Ik vind daarin aanknopingspunten voor boeiende verhalen over mensen, hun omgeving en hun cultuur. Ik hou van mijn geboortestad, maar vlieg graag uit. Ik woonde eerder in New York, na mijn studie culinaire journalistiek aan Boston University. Het eindeloze aanbod aan restaurants en delicatessenwinkels is een paradijs voor foodies. Op het moment woon ik in Rome, waar iedere dag nieuwe eetavonturen brengt. Ik schrijf hier over eten, drinken, restaurants, maar ontwikkel ook recepten, geef culinair advies en vertaal (culinaire) teksten. Mijn werk was onder meer te lezen op/in SpecialBite, nrc.next, The Boston Globe en The Boston Phoenix.

  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie