Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Schorem

  Schorem

  Haarsnijder en barbier

  Geen gezeik; knippen en scheren! Stap terug in de tijd, stap binnen bij Schorem Haarsnijder en Barbier in Rotterdam. Nu is er het boek. Met in-your-face fotografie en ongelogen dialogen.

  Fotograaf Jelle Mollema volgde de barbiers en haarsnijders vier jaar lang op de voet. In hun eigen etablissement op de Nieuwe Binnenweg, na werktijd in de kroeg, onderweg naar muziekfestivals, op tattooconventions en wachtend op een vrijkomende collega aan de poort van de Schiegevangenis. Mollema's indringende fotografie laat een bijzondere wereld zien. Een bebaarde mannenwereld waarin veel geluld, maar weinig gezegd wordt. Een wereld waarin vrouwen alleen welkom zijn in de gesprekken van de barbiers en hun gasten. De dialogen in het boek zijn opgetekend door Bor Rooyackers. Met een voorwoord van Eric Corton.

  Dialoog -THE OTHER SIDE
  Mede-eigenaar Leen zit tegenwoordig vooral aan de overkant, in de Old School van Schorem.

  Klant
  Where's Leen?

  Faab
  Oh Leen is not here anymore.
  He is on the other side.

  Klant
  Oh man.
  Sorry to hear that.

  In zijn introductie tot Schorem (bij de start in 2006) schrijft mede-eigenaar Bertus:
  'Heren, begrijp ons niet verkeerd, wij zijn gek op vrouwen. Wij kunnen geen Playboy gesloten laten liggen en hebben al menig nekspier verrekt bij het passeren van gelijk blonde of donkere dames in nauwsluitende kleding. Maar als er toch één plaats is waar wij onze natuurlijke charme en cool kwijtraken, dan is dat ingepakt onder een roze plastic lakentje bij de kapper, omringd door vrouwen die zich prima op hun gemak lijken te voelen met een kilo zilverfolie in hun haar. Waar is dit misgegaan? Bij Schorem kan uw testosteron weer vrij vloeien, en zorgen voor nieuwe overdadige haargroei, opdat een volgend bezoek niet lang uitgesteld hoeft te worden. Schorem Joechei!'
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Bor Rooyackers, Jelle Mollema
  isbn:978-94-92077-10-3
  genre:Lifestyle
  bindwijze:gebonden
  aantal pagina’s:208
  afmeting:21 x 27 cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:15-04-2015
  verkoopprijs:26,00

  Over de auteurs

  Bor Rooyackers

  schrijft dialogen, monologen, sketches, hoorspelen, scenario, columns en korte verhalen. Bor realiseert graag ideeën die in het hoofd rondspoken en gelooft graag dat alles mogelijk is. Dit resulteert soms in teleurstellingen, maar vaker in een verrassend resultaat. 
   
  Jelle Mollema
  is de huisfotograaf van Schorem. Het boek is vooral het resultaat van zijn werk. Al vier jaar volgt hij de barbiers op hun tochten door de Lage Landen en daarbuiten. 
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie