Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  ROME’DAM

  ROME’DAM

  Een avontuur met Rotterdamse beelden
  In ROME'DAM zijn een immens aantal afbeeldingen van kunstwerken uit de buitenruimte van Rotterdam aan elkaar geregen tot een stripverhaal. De kunstwerken praten in dit beeldverhaal tegen de lezer, maar communiceren ook met elkaar. De beelden, monumenten, gevelversieringen, muurschilderingen en sporadisch een gebouw, worden ‘menselijk’ en doen zelf een boekje open over wat ‘zij’ van de stad vinden. 

  Het boek is als een enorme puzzel, waarin esthetiek, goed of slecht of tijdelijk, totaal irrelevant worden. Als in een soort kabelbaan beleeft de lezer een tijdreis, zwevend door de havenstad. De verschillende kunstwerken uit alle decennia zijn (indirect) een reflectie of reactie op deze telkens veranderende stad. De lezer krijgt een indruk van de weelde van Rotterdam. Dat dé havenstad een grote ‘rijkdom’ heeft en dat je daarvoor niet helemaal naar Rome hoeft met al z’n pracht. In de Romeinse tijd stond er een toltoren aan de Rotte bij de Crooswijksebocht ter hoogte van de Algemene Begraafplaats Crooswijk. Men kan dus wel stellen dat de kiem van de stad hier ligt en niet in het verhaal van Rotta uit circa de tiende eeuw, op de plek van de Markthal. U kunt ironisch aannemen dat zonder Rome uiteindelijk, eeuwen later omstreeks 1270, geen dam in de Rotte werd gelegd op de plek waar het riviertje de Hoogstraat kruist. En zonder een dam geen Rotterdam.
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Gyz La Rivière
  isbn:978-94-92077-49-3
  genre:kunst, graphic novel
  bindwijze:
  aantal pagina’s:320
  afmeting:
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:17-06-2016
  verkoopprijs:26,00

  Over de auteur

  Gyz La Rivière
  Gyz La Rivière (Rotterdam, 1976) is beeldend kunstenaar en bestudeert zijn geliefde Rotterdam al zijn leven lang met ‘re-interpretaties van het verleden middels de toekomst’. Het is van grote invloed om op te groeien in een stad die nooit af is. Maar, zoals dat gaat met liefdes, is er op den duur ook kritiek: waarom altijd maar dat voortdenderen naar de toekomst? Kan het ook anders? De mogelijke antwoorden hierop probeert hij te formuleren in een reeks publicaties, zoals 13 minuten, Pschorry!, Eksit Krant, Treurniet, Rotterdam 2040, flyer’dam en Jan Hart. In 2013 ging de verfilming van Rotterdam 2040 (95 min.) in première: een ijzersterk filmisch tijdsdocument als reactie op de ‘Stadsvisie 2030’ van de gemeente Rotterdam. In 2002 kreeg Gyz La Rivière de Maaskantprijs en in 2011 ontving hij de Lof der Zotheidspeld van het Comité Erasmus en in 2012 de Dolf Henkesprijs.
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie