Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Onze vaders in verzet

  Uitverkocht

  Onze vaders in verzet

  19 oktober 1944. Een jonge Rotterdammer wordt aangehouden. Hij heeft een exemplaar op zak van De Wacht, een clandestien krantje. De Landwacht levert de jongen af op het Haagseveer. De Duitsers zijn er gauw achter dat het blaadje in het Sint Franciscus Gasthuis wordt gemaakt. Misschien is daar nog wel meer gaande. Ze vallen de avond erop het Gasthuis binnen en hebben beet. Een tiental jongelui wordt gearresteerd. Tijdens harde ondervragingen weten de SD-ers van de Heemraadssingel de echte naam los te peuteren van ‘Karel’, iemand die de Sicherheitspolizei hoog op haar verlanglijst heeft. De door de illegaliteit meest gevreesde sneeuwbal dreigt nu voor Rotterdam te gaan rollen... 

  Aad Koster en Pierre Pijpers hebben allebei een vader in het Rotterdamse verzet gehad. Door naarstig archiefonderzoek en vooral veel gesprekken met ooggetuigen en nabestaanden zijn ze heel wat onbekend verzetswerk in Rotterdam-Noord op het spoor gekomen. Zo hebben ze de verzetsdaden van hun eigen vaders getraceerd, maar ook die van talloze anderen. Van wie er velen hun moed helaas met de dood hebben moeten bekopen.

  Bekijk hier de reportage van RTV Rijnmond.


  Bekijk ook de unieke beelden van de herbegrafenis:

  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Aad Koster, Pierre Pijpers
  isbn:978 94 90608 87 3
  genre:Geschiedenis, maatschappij
  bindwijze:hardcover
  aantal pagina’s:192
  afmeting:17 x 24 cm.
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:08-03-2014
  verkoopprijs:19,95

  Over de auteurs

  Aad Koster

  Aad Koster (1947) is geboren en getogen Rotterdammer. Zijn vader heeft hem de liefde voor Rotterdam meegegeven. Na zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam werkte hij ruim 25 jaar op diverse managementfuncties binnen werkmaatschappijen van de voormalige Koninklijke Bijenkorf Beheer, onderbroken door een kort dienstverband bij het Sint Franciscus Gasthuis in de functie van Hoofd Personeelszaken. Sinds 2008 is hij bestuurslid van het Historisch Genootschap Roterodamum. Als voorzitter van de Historische Commissie van het Sint Franciscus Gasthuis heeft hij de coördinatie gehad bij het samenstellen van het gedenkboek dat in 2012 is uitgegeven ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van het Rotterdamse Gasthuis.

   
  Pierre Pijpers

  Pierre Pijpers (1950) is geboren in het Rotterdamse Sint Franciscus Gasthuis, het ziekenhuis van waaruit zijn vader gedurende de Tweede Wereldoorlog, samen met verzetsvrienden, een illegale krant had uitgebracht. Na het behalen van zijn kandidaats Rechten werkte hij, onder andere, ruim 31 jaar als personeelsadviseur in het Gasthuis. Na zijn vervroegde pensionering in 2010 werd hij lid van de Historische Commissie van zijn voormalige werkgever en mede samensteller van het in mei 2012 uitgebrachte gedenkboek "Sint Franciscus Gasthuis 1892-2012”.

  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie