Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Een gezond en opgewekt kunstleven

  Uitverkocht

  Een gezond en opgewekt kunstleven

  Een studie in kunstbeleid te Rotterdam 1946-2011

  Nu er in de kunst- en cultuursector grote veranderingen ophanden zijn, is het zinvol terug te kijken naar eerdere periodes. Deze publicatie betreft de veelbewogen en boeiende geschiedenis van het kunst- en cultuurbeleid van de gemeente Rotterdam en de Rotterdamse Kunststichting Het boek is ook geschreven ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de Rotterdamse Kunststichting. Het boek gaat in op de uitwerking en de uitkomsten van dat beleid. Het accent ligt op enkele richtinggevende nota’s en opvallende evenementen.

  Markante personen hebben hun stempel gedrukt op het Rotterdamse kunst- en cultuurbestel. Gepke Bouma, de auteur, sprak met dertien betrokkenen: oud-wethouders, voormalig ambtenaren en (oud-)directeuren van de Rotterdamse Kunststichting.

   Een gezond en opgewekt kunstleven is een studie van de motieven die ten grondslag lagen aan het kunst- en cultuurbeleid in Rotterdam. De gemeente en de Kunststichting beijverden zich voor de opbouw en uitbreiding van de culturele infrastructuur door theaters en andere kunstgebouwen te realiseren, het toneel- en dansbestel te stimuleren, door vele initiatieven tot kunstprojecten en –evenementen te initiëren.

  Het beleid en de opbouw van de infrastructuur toont zich als een opeenvolging van initiatieven, voorzieningen en kunstprojecten die daaruit voortkwamen. Dat proces van opbouw is in het boek beschreven en gevisualiseerd in thematische beeldhoofdstukken. De gemeente en de Rotterdamse Kunststichting namen afwisselend het voortouw. Er traden verschuivingen op in de posities die zij als opstellers en uitvoerders van het beleid ten opzichte van elkaar innamen, soms in een geleidelijk proces, soms met abrupte wendingen.

  De ambitie achter het beleid is steeds om Rotterdam en zijn bewoners een boeiend en aansprekend cultureel klimaat te bieden. Ten tijde van de oprichting van de Kunststichting in 1946 werd die intentie omschreven als "tot ontplooiing van een gezond en opgewekt kunstleven te komen.”

  'Een gedegen studie.' NBD Biblion
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Gepke Bouma
  isbn:978-94-90608-38-5
  genre:
  bindwijze:genaaid gebonden
  aantal pagina’s:208
  afmeting:170 x 220 mm
  illustraties:Ja
  verkrijgbaar:23-04-2012
  verkoopprijs:24,95

  Over de auteur

  Gepke Bouma
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie