Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Diep in mijn hart

  Uitverkocht

  Diep in mijn hart

  Het muzikale leven van Jaap Valkhoff

  Diep In Mijn Hart, Oh Johnny, Hand In Hand Kameraden, Japie De Portier, Ik Ben Verliefd Op De Keukenmeid, Heer In 'T Verkeer, Dat Kan Alleen In Rotterdam, Langs De Maas, Op Katendrecht Zijn De Nachten Lang...


  De liedjes van Jaap Valkhoff (1910-1992) worden, tientallen jaren nadat ze zijn geschreven, nog steeds door jong en oud, bekend en onbekend, gezongen.

  Zoons Martin en Ben Valkhoff vieren het honderdste geboortejaar van hun vader met het uitgeven van zijn levensverhaal in boekvorm, inclusief 2 cd's. Zij laten Jaap Valkhoff in zijn eigen woorden vertellen over zijn lange loopbaan, zijn successen, en de artiesten met wie hij gewerkt heeft: Tante Leen, Eddy Christiani, Johnny Meijer, Johnny Holshuysen, Max van Praag, Toby Rix, The Three Jacksons, zijn 'gabbers' Johnny Kraaijkamp en Tom Manders [Dorus], Johnny Hoes, en over zijn tijd bij bekende orkesten van Secco's Gitanos, Boyd Bachman en Accordeola.

  Een unieke uitgave met veel anecdotes over Jaap's privé-leven en zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw Beppie. Eerlijk en met veel humor!

  Virtuoos accordeonist, saxofonist, componist, tekstschrijver, arrangeur, zanger en komiek. De multi-getalenteerde Jaap Valkhoff is in Rotterdam vereeuwigd in een monumentaal kunstwerk, heeft zijn eigen plein en leeft in zijn geboortestad onverminderd voort als de 'Koning van het Rotterdamse lied'. 

  Hardcover, 128 pagina's in kleur. Met meer dan 400 unieke foto's uit het privé archief. 
  Inclusief 2 cd's: Moonglow en Diep In Mijn Hart.

  Voor meer achtergrondinformatie, recensies e.d.  zie ook www.jaapvalkhoff.nl

  GENOMINEERD VOOR DE DUTILHPRIJS 2012
  (voor meer informatie over de 'Dutilhprijs')
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Ben Valkhoff, Martin Valkhoff
  isbn:9789490608170
  genre:cultuur, muziek
  bindwijze:hardcover
  aantal pagina’s:128
  afmeting:20,5 x 25,5 cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:17-03-2011
  verkoopprijs:29,95

  Over de auteurs

  Ben Valkhoff
  Ben Valkhoff
  Ben Valkhoff (Amsterdam, 1951) is grafisch vormgever en auteur. Eerder verschenen van zijn hand De stem van Rotterdam - 60 jaar muziek aan de Maas (2012) en Diep in mijn hart - Het muzikale leven van Jaap Valkhoff (2010, co-auteur). Naast het levend houden van de muziek van zijn vader, verzamelt hij fanatiek muziek en materiaal van Jimi Hendrix. Hij publiceerde drie boeken in de serie Eyewitness - The Illustrated Jimi Hendrix Concerts, die wereldwijd gezien worden als hét standaardwerk over de meestergitarist. Publicaties waar de auteur aan bijdroeg: Guitar World (USA), Experience Hendrix (USA), Muziekkrant OOR (Nederland), Electric Gypsy (Londen 1990). Tv-specials: Onrust! (VPRO), The Man They Made God (BBC, Engeland).

   
  Martin Valkhoff
  Martin Valkhoff

  Rotterdam, 1956
  auteur

  Heeft sinds 1981 naam gemaakt in de Nederlandse archeologie als veldtechnicus/tekenaar in dienst van het Bureau Oudheidkundig Onderzoek van de gemeente Rotterdam (BOOR). In zijn werk doet hij onderzoek, verzorgt illustraties van archeologische reconstructies en geeft vorm aan de talrijke publicaties van BOOR. Muziek is zijn passie; in de jaren '60 begon hij op gitaar, speelde clarinet en verdiept zich sinds kort in het spelen van de accordeon. Lang geleden raakte hij serieus geinteresseerd in de muzikale loopbaan en muziek van zijn vader, Jaap Valkhoff, en Nederlandse lichte muziek tot het begin van pop en rock. Gaandeweg ontdekte hij dat de Nederlandse jazz- en swingmuziek een rijke, maar weinig beschreven, geschiedenis kent. In 1988 overhandigde hij zijn eerste scriptversie van 'Diep in mijn hart' aan zijn vader. Martin heeft door zijn research een grote parate kennis ontwikkeld van populaire muziek van de 20ste eeuw.

  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie