Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  De Rotterdam Connectie

  Uitverkocht

  De Rotterdam Connectie

  Op het politiebureau aan het Haagseveer lopen ze er niet warm voor. Waarom zo'n oude zaak uit '69 nu nog uitzoeken? Ze kunnen hun tijd beter besteden en budget is er niet. De commissaris speelt de vondst van een Amerikaanse staatsburger aan boord van de ss Rotterdam - in gemummificeerde staat - door aan de FBI.

  De Speurderneus van rechercheur Annabel van der Duim jeukt echter zo hevig, dat ze niettemin haar onderzoek start. Per slot was haar eigen grootvader in die late jaren 60 kapitein op dat trotsepassagiersschip.

  Het voormalige vlaggenship van de Holland Amerika Lijn wordt op dat moment in Wilhemshaven van een vracht asbest bevrijd en geheel gerenoveerd. Tijdens dat werk is het lijk na bijna 40 jaar uit een luchtkoker komen vallen. Heeft de rechercheur enig idee waar zij zichzelf en haar collega, Frank Lewis van de FBI, mee inlaat? Is het gevonden slachtoffer wel een Amerikaan en zaten we in 1969 niet volop in de Koude Oorlog? Deze dappere dochter van Hermandad begint aan een avontuur dat de lezer voert over de hoge golven van de Atlantische Oceaan, de stegen van New York en de kades van Rotterdam.

  Op verzoek maakte Chiem Houweninge een spannend scenario voor een film met als hoofdlocatie De Rotterdam. Maar doordat de kosten voor de renovatie nogal uit de hand liepen, werd het budget voor de film geschrapt en belandde het daardoor "op de plank". Na enig aarzelen besloot Chiem er dit boek van de maken. Chiem schrijft met deze spionageroman in de traditie van John le Carré zijn eerste boek. 


  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Chiem van Houweninge (1940)
  isbn:978-94-92077-40-0
  genre:spionageroman, Rotterdam
  bindwijze:softcover
  aantal pagina’s:220
  afmeting:16,5x23,5 cm
  illustraties:
  verkrijgbaar:25-04-2016
  verkoopprijs:18,95

  Over de auteur

  Chiem van Houweninge (1940)
  Chiem van Houweninge (1940)

  Chiem van Houweninge deputeerde in 1969 bij Het Nieuw Rotterdams Toneel als acteur, auteur en regisseur. Daarna stapte hij over naar Het Publiekstheater in Amsterdam, waar hij tot 1982 eveneens lid was van de artistieke leiding. Zijn toneelstukken werden gespeeld in binnen- en buitenland. Ook schreef Houweninge vele sitcoms. De bekendste daarvan zijn ongetwijfeld Zeg eens Aaa en Oppassen, die allebei de Gouden Televisiering wonnen. Daarnaast leverde hij scenario’s af voor televisiestukken en speelfilms als De Inbreker, Storm in mijn Hoofd en Luifel en Luifel. Voor de beroemde Duitse serie Tatort (Schimanski) schreef hij afleveringen en speelde hij zelf ook een van de commissarissen.


  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie