Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  De Kossmanroute

  Uitverkocht

  In de media:

  De Kossmanroute

  Literair-historische wandeling door Rotterdam-Noord

  Deze literair-historische wandelroute voert door Rotterdam Blijdorp-Noord. Alfred Kossmann(1922-1998) groeide daar op aan de Statensingel. Zijn vader was directeur van de Gemeentebibliotheek. Als dichter en schrijver was Kossmann veelzijdig, hij werkte als journalist, in de boekhandel en bij Rotterdamse uitgeverijen. Hij was zeer bevriend met Anna Blaman. Hoewel Kossmann reeds in 1960 Rotterdam verliet, bleef hij een bijzonder Rotterdams auteur. Zo liet hij al zijn romanpersonages in Rotterdam geboren zijn. En in 1993 verscheen de publicatie Rotterdammer, zo ik iets ben. Naast de literaire wetenswaardigheden biedt deze wandelroute ook een kennismaking met de buurten en wijken van Blijdorp-Noord.
  Van de hand van Jan Oudenaarden en Rien Vroegindeweij, verenigd in het Rotterdammologisch Instituut, verschenen eerder de volgende literair-historische wandelroutes door Rotterdam: De Leopoldroute, De Blamanroute, De Bordewijkroute en De Brandgrensroute.

  Eerder verscheen bij Trichis: De Brandgrensroute
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Jan Oudenaarden, Rien Vroegindeweij
  isbn:978 94 90608 59 0
  genre:literaire wandelroute
  bindwijze:wire-o
  aantal pagina’s:100
  afmeting:10 x 21 cm
  illustraties:rijk geïllustreerd
  verkrijgbaar:20-05-2013
  verkoopprijs:14,95

  Over de auteurs

  Jan Oudenaarden
  Jan Oudenaarden
  Jan Oudenaarden studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij schreef een groot aantal boeken over tal van Rotterdamse onderwerpen. Oudenaarden is columnist bij Radio Rijnmond. In 1993 ontving hij de Laurenspenning vanwege ‘zijn verdiensten op historisch en cultureel gebied voor de stad Rotterdam’. In 2007 eerde de gemeente Rotterdam hem met de Erasmusspeld.
   
  Rien Vroegindeweij

  Rien Vroegindeweij is een dichter en (toneel)schrijver uit Rotterdam. Vroegindeweij verhuisde op achttienjarige leeftijd vanuit Middelharnis naar Rotterdam, waar hij een belangrijk onderdeel van het culturele leven werd. Hij beschreef de stad en haar culturele leven in de dagbladen Het Vrije Volk, het Rotterdams Dagblad, NRC Handelsblad en vele tijdschriften.
  In 2006 ontving hij van de stad Rotterdam de Erasmusspeld en in 2007 won hij de Anna Blaman Prijs. Een keuze uit de gedichten 1973-2009 verscheen in 2009 onder de titel Later wordt alles echter bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. 


  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie