Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  De Brandgrensroute

  Uitverkocht

  De Brandgrensroute

  Literair-historische wandeling langs de lijn tussen heden en verleden.
  Jan Oudenaarden en Rien Vroegindeweij, Rotterdamkenners en stadschroniqueurs, verenigd in het Rotterdammologisch Instituut, verkenden de Brandgrens van Rotterdam. Het boek De Brandgrensroute leidt de lezer langs de plekken waar het vuur woedde, en doofde. Waar geblakerde en geschonden gebouwen ternauwernood overeind bleven. Of bij het puinruimen alsnog voorgoed uit het beeld van de stad verdwenen. De meeste mensen waren sprakeloos, sommigen hebben opgeschreven wat ze zagen en meemaakten, anderen beseften later wat er precies gebeurd was. In deze gids treft u een uitgebreide bloemlezing aan van hun verslagen en wederwaardigheden.

  De Brandgrensroute is tevens een wandeling langs de ‘rooilijn’ waarbinnen de nieuwe stad werd opgebouwd, een wandeling langs de lijn tussen het heden en het verleden van Rotterdam.

  De Brandgrensroute zal worden herdrukt. De herdruk verschijnt half april 2015, bestellen worden na publicatiedatum uitgeleverd.
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Jan Oudenaarden, Rien Vroegindeweij
  isbn:978-94-90608-39-2
  genre:geschiedenis
  bindwijze:wire-o
  aantal pagina’s:80
  afmeting:10 x 21 cm
  illustraties:fotografie en kaarten
  verkrijgbaar:15-04-2015
  verkoopprijs:9,95

  Over de auteurs

  Jan Oudenaarden
  Jan Oudenaarden
  Jan Oudenaarden studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij schreef een groot aantal boeken over tal van Rotterdamse onderwerpen. Oudenaarden is columnist bij Radio Rijnmond. In 1993 ontving hij de Laurenspenning vanwege ‘zijn verdiensten op historisch en cultureel gebied voor de stad Rotterdam’. In 2007 eerde de gemeente Rotterdam hem met de Erasmusspeld.
   
  Rien Vroegindeweij

  Rien Vroegindeweij is een dichter en (toneel)schrijver uit Rotterdam. Vroegindeweij verhuisde op achttienjarige leeftijd vanuit Middelharnis naar Rotterdam, waar hij een belangrijk onderdeel van het culturele leven werd. Hij beschreef de stad en haar culturele leven in de dagbladen Het Vrije Volk, het Rotterdams Dagblad, NRC Handelsblad en vele tijdschriften.
  In 2006 ontving hij van de stad Rotterdam de Erasmusspeld en in 2007 won hij de Anna Blaman Prijs. Een keuze uit de gedichten 1973-2009 verscheen in 2009 onder de titel Later wordt alles echter bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. 


  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie