Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Banger Hart

  Banger Hart

  Leven met hartritmestoornissen
  Banger Hart is het relaas van een hartpatiënte, die te maken kreeg met ernstige hartritmestoornissen. Sinds 2012 is ze volledig afhankelijk geworden van een pacemaker. Ze is haar verhaal begonnen in het kader van het verwerkingsproces op advies van een psycholoog die ze tenslotte consulteerde.

  Al snel werd haar duidelijk dat haar verhaal kan bijdragen aan de erkenning en herkenning van de beleving als patiënt. Hoewel het is geschreven als een persoonlijk verslag, overstijgt het de individuele ervaring. Dat komt vooral door de scherpe observaties, de heldere schrijfstijl, de humor en nuchterheid van de schrijfster. 

  Extra dimensie krijgt het verhaal doordat ze niet alleen patiënte is, maar ook professional in de cardiologische zorg. Leidraad van het boek: aan hartpatiënt zijn kun je niets veranderen, maar je kunt wel iets doen aan hoe je ermee omgaat. Zoals de auteur schrijft: 'Met ritmestoornissen ben je heel eenzaam en je leeft met voortdurende angst en onzekerheid. Niemand kan vertellen hoe het afloopt.'

  Veel patiënten hebben geen vangnet en kunnen bij niemand of zeer weinig mensen terecht met hun angsten, hun getob, hun emoties. Veel professionals, zowel artsen als verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en psychologen die zijn belast met de zorg voor de cardiologische patiënt, schieten tekort in hun communicatie en omgang met de patiënt. De wijze waarop de auteur dit proces beschrijft kan dan ook een bron van inzicht en inspiratie zijn voor zowel patiënten als professionele zorgverleners.

  Banger Hart werd zondag 29 april gepresenteerd. 

  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Marja van Gelderen
  isbn:978-949-2077-69-1
  genre:zorg
  bindwijze:paperback
  aantal pagina’s:100
  afmeting:17 x 24 cm
  illustraties:
  verkrijgbaar:
  verkoopprijs:15,50

  Over de auteur

  Marja van Gelderen
  Marja van Gelderen
  Marja van Gelderen (Vlaardingen, 1958) is de auteur van Banger Hart. Haar ervaring met vele hartoperaties als gevolg van hartritmestoornissen zorgde voor de inspiratie om dit (eerste) boek te schrijven. Marja is werkzaam in de zorg, ondanks een aanvankelijk passie voor het onderwijs.
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie