Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Mini-Darwins in de Amazone

  Uitverkocht

  Mini-Darwins in de Amazone

  Jonge onderzoekers op ontdekkingsreis door Zuid-Amerika
  Drie weken varen, vliegen en lopen ze door Zuid-Amerika. Ze volgen de Amazone, de langste rivier ter wereld: Maxine en Kai, Polina en Alberto, Martina en Giulio. Ze noemen zich de Mini-Darwins en ze weten heel goed dat ze enorme geluksvogels zijn. Want zij maken een avontuurlijke reis samen met echte wetenschappers en onderzoekers. Niet braaf toekijkend, maar met eigen taken. Dieren fotograferen, oerwoudgeluiden opnemen, roze orinocodolfijnen helpen tellen... Ze slapen in een boomhut, helpen kleine schildpadjes die net uit het ei zijn gekropen om de zee te bereiken, vinden echte pantersporen en voetballen een potje met jongens uit een paaldorp. Zo leren ze hoe belangrijk het is dat de 'biodiversiteit' van het regenwoud wordt bewaard en beschermd.
  Hun dagboeken zijn de basis van dit boek. Mini-Darwins in de Amazone is bestemd voor alle kinderen vanaf 9 jaar die, net als deze jonge onderzoekers, willen dat onze prachtige aarde met al zijn dieren en planten nog lang blijft bestaan.

  In mei 2013 verschijnt het tweede deel: Mini-Darwins op de Galapagos
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Paola Catapano
  isbn:978-94-90608-33-0
  genre:kinderboeken, natuur
  bindwijze:gebonden
  aantal pagina’s:128
  afmeting:20 x27 cm
  illustraties:fotografie en illustraties
  verkrijgbaar:09-10-2012
  verkoopprijs:17,95

  Over de auteur

  Paola Catapano
  Paola Catapano
  Paola Catapano is een wetenschaps-journaliste die eerder als simultaantolk werkte. Ze werkt bij CERN in Genève op de afdeling communicatie. Sinds 1996 werkt ze voor Italiaanse populair-wetenschappelijke publicaties (RAI, Newton, Focus, Tuttoscienze, La Sette). Ze is gespecialiseerd in de popularisering van wetenschap als ontdekkingsavontuur en was de stichter van de groep Mini-Darwins. Ze ging mee met avontuurlijke wetenschappelijke expedities, waaronder de vluchten ESA in de microzwaartekracht (2004), de Italiaanse expeditie naar Antarctica (2005-2006) en het experiment NOTTE (INFN) in de Sahara tijdens de totale zonsverduistering in 2006.
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie