Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Vestingstad Rotterdam

  Uitverkocht

  Vestingstad Rotterdam

  en haar stadspoorten 1340-1940
  Ook Rotterdam is, zoals elke Middeleeuwse stad, een ommuurde vesting geweest. Waar de muren moesten voorkomen dat vijanden binnendrongen - wat niet altijd lukte - en de poorten 's avonds werden gesloten om de bevolking tot de ochtend te vrijwaren van onwelkom bezoek.

  Maar liefst dertien poorten hebben op enig moment de grenzen van de stad gemarkeerd. In 'Vestingstad Rotterdam' haalt auteur Jack Wereldsma niet alleen de laatste steen van hun historie boven, hij weet ze ook in het Rotterdam van 2017 het precieze plekje te geven.

  Wereldsma schreef eerder het feuilleton 'Laurenskerk in Rotterdam: 10 jaar feuilletons 2002-2012. Deze publicatie vertelt over de (bouw)geschiedenis van de Grote Sint Laurenskerk en over onder meer de graftomben van Witte Corneliszoon de With en Egbert Cornelis Kortenaer. Daarnaast verdiept Wereldsma zich in reisverslagen, gedichten en zelfs romans van de hand van meer of minder beroemde binnen- en buitenlandse bezoekers.  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Jack Wereldsma
  isbn:978-949-2077-65-3
  genre:geschiedenis, Rotterdam
  bindwijze:paperback
  aantal pagina’s:80
  afmeting:17 x 24 cm
  illustraties:
  verkrijgbaar:
  verkoopprijs:14,95

  Over de auteur

  Jack Wereldsma

  Is een gepensioneerd chirurg en bestuurslid van de Vereniging Vrienden van de Grote of sint Laurenskerk. Zijn fascinatie met de Laurenskerk ontstond in zijn kindertijd; zijn kamer keek uit op de (destijds) gerestaureerde toren. Jack stond er mee op en ging ermee naar bed. Als bestuurslid schreef hij onder andere geschiedkundige artikelen over de Laurenskerk die verschenen in de nieuwsbrieven aan de leden van de vereniging. 


  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie