Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60



  Roffa 5314

  Uitverkocht

  Roffa 5314

  Een conservator van het Historisch Museum Rotterdam komt in 2007 tijdens haar werk in de Afrikaanderwijk in Rotterdam Zuid steeds weer hetzelfde getal van vier cijfers in het straatbeeld tegen. Als graffiti op bushokjes, op muren, in de metro, maar ook op kledingstukken, als tatoeage en verwerkt in nicknames op internet. 5314 wás een vervoerszone van de RET, grofweg van de
  Kop van Zuid tot aan de Slinge. Nu is het getal van de jongeren van Zuid. Zij drukken er hun identiteit mee uit en hun liefde voor dit stadsdeel. Wat in de ogen van anderen misschien een hopeloos gebied is, betekent voor deze hiphoppers, een harde kern Feyenoorders en een grote groep urban jongeren, hun dierbare thuis.
   
  Ruim twee jaar lang doet het Historisch Museum Rotterdam onderzoek naar deze bijzondere
  jongerencultuur, die aan de andere kant van de Maas nauwelijks bekend is. Met hun inbreng in vier magazines, drie evenementen, een hyves en vele afspraakjes en gesprekken, brengen de jongeren hun wijk, hun leven en lifestyle in beeld. Ondertussen verzamelt het museum alles wat letterlijk of figuurlijk de imprint 5314 draagt. Het Historisch Museum Rotterdam introduceert met Roffa 5314 een nieuwe methode: participerend verzamelen. Dit boek volgt het Roffa 5314 project op de voet en dient zo als catalogus van het verzamelde materiaal.
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Sjouk Hoitsma
  isbn:9789490608125
  genre:cultuur, regionaal
  bindwijze:softcover
  aantal pagina’s:236
  afmeting:25 x 21 cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:01-09-2010
  verkoopprijs:19,50

  Over de auteur

  Sjouk Hoitsma
  Sjouk Hoitsma
  Sjouk Hoitsma volgde de Akademie voor Beeldende Vorming in Tilburg en studeerde kunstgeschiedenis met specialisatie mode- en kostuum aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ze is als curator verbonden aan Museum Rotterdam. Hier ontwikkelt zij concepten en is samensteller van tentoonstellingen en projecten. Ze doet onderzoek en publiceert over onderwerpen in het verlengde van haar specialisme, mode en kleedgedrag (in Rotterdam). Zij maakte tentoonstellingen over onder andere schoonheidsidealen, hedendaagse Rotterdamse mode-ontwerpers, textielschaarste tijdens WOII, hedendaagse Turkse mode en uitgaanskleding . 
  Zij heeft een bijzondere aandacht voor jongerencultuur in de stad. Eerder organiseerde zij de dubbeltentoonstelling 'Jong! 1950-2000' en werkte aan de publicatie 'Jong! Jongerencultuur en stijl in Nederland 1950-2000', dat met recht een standaardwerk over jongerencultuur in Nederland genoemd kan worden. Roffa 5314 is een spannende nieuwe stap in haar onderzoek naar jongerenculturen in Rotterdam.

  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie