Lekker LandschapSmullen van bos en veld
Sinds de verschijning van de eerste editie van Michiel Bussinks Lekker Landschap heeft een groeiende groep Nederlanders de charme van het wildplukken ontdekt. Wat een enorme rijkdom aan mooie, smakelijke planten, bloemen, bessen, noten en paddestoelen kent ons landschap! Deze geheel herziene editie, met prachtige foto’s van Maarten Westmaas, nieuwe planten en bessen en nieuwe recepten is één grote uitnodiging tot lezen, kijken, naar buiten gaan, plukken, koken en smullen. Van eekhoorntjesbroodgratin en lieve-vrouwe-bedstro-roomijs tot vlierbloesemsorbet en veldzuringsoep met gepocheerde eieren. Dankzij de aanstekelijke cultuurhistorische verhalen en landschapsfoto’s komt de Nederlandse natuur letterlijk bij je binnen. Inclusief handig overzicht van giftige planten, bessen en paddestoelen, zodat vergissen een stuk moeilijker wordt. 'Ik ben op zoek naar
authentiek Nederlands eten, 'Niet alles in één keer lezen, maar heerlijk om er
af en toe in weg te zakken. Aanrader!' |
Over de auteurMichiel Bussink schrijft vooral over eten en drinken. Door zijn jarenlange schrijfervaring over dit onderwerp kun je hem inmiddels wel een voedsel-expert noemen. Zijn interesses komen samen in dit boek, dat alweer toe is aan de derde druk. Laten we plukken en genieten van de Nederlandse natuur. |