![]() UitverkochtIn de media:
|
Het Grote MosselboekDe oester van de armen wordt-ie ook wel
genoemd. De mossel. In Het Grote
Mosselboek gaan we op zoek naar het hoe en waarom van dit zeediertje. We
honoreren de mossel voor haar gigantische betekenis voor de Belgische en
Nederlandse horeca, maar zoeken óók de randjes op. Tuurlijk, in België worden
ze doorgaans met friet gegeten (moules-frites) en in Nederland meestal met
brood en de drie bekende sausjes. Maar het kan heel anders, zo bewijst dit
boek. |
Over de auteur![]() Tine Bral schreef eerder onder meer de volgende culinaire boeken: De chef is een vrouw (Lannoo), Lekker dichtbij (Lannoo), drie titels in de serie Koken onder de 5 euro (herfst en winter), (lente en zomer) en mediterraan (Linkeroever uitgevers), Mijn papa is de chef (Linkeroever uitgevers), De Herborist (Lannoo), Jardin Tropical (Stichting Kunstboek) en Gentse waterzooi: drie titels rond de tv-reeks met Gene Bervoets (Lannoo). Daarnaast heeft Tine vier jaar lang elke zaterdag de kookrubriek van Peter Goossens geschreven voor de Belgische kwaliteitskrant Het Laatste Nieuws. De compilatie van deze recepten en verhalen zijn in vier boeken verschenen (De Seizoenen van Peter Goossens). Tine publiceert eveneens online, via de website De Tafel van Tine www.detafelvantine.be die flink wat fans heeft, incluis bekende chefs. |