![]() Uitverkocht |
Gastheer & sommelier Halil Asars RoadtripEen gastronomische reis door West-Europa
Waarom slaagt de één er wél in een onvergetelijke lunch of diner te serveren en faalt de ander hopeloos? ‘Ik ben de meester van de details’, zegt Halil Asar (30), Nederlands meest getalenteerde gastheer, opgeleid bij de driesterrenchefs Jonnie Boer en Cees Helder.
Halil neemt ons mee op een gastronomische roadtrip door Europa. Hij laat zien hoe we ons de kunst van het echte genieten eigen kunnen maken. Kaas van Van Tricht, oesters van Sergio, kaviaar in Aquitaine. In Piémonte snuffelt een truffelhond voor ons een mooi stel van die kost-bare paddootjes bij elkaar. ‘Doe er wat moois qua bubbels bij. Taittinger alstublieft.’ Etiquette krijgen we ingepeperd tijdens deze trip. Maar eerst plunderen we versmarkt Rungis in Parijs. Goed tafelen vraagt ook om mooie materialen. Dus bezoeken we Nontron, de plek waar de meest exclusieve kwaliteitsmessen worden gemaakt. Als je met Halil op pad bent, kom je ergens!
|
Over de auteur![]() Michiel Houdijk is opgeleid tot journalist in Tilburg en werkte op de redacties van het Parool en Onze Wereld in Amsterdam voordat hij die stad inruilde voor Rotterdam. Hier ging hij in 1990 als copywriter aan de slag bij The Tree House van Ad. van Krimpen. Ad. leerde Michiel de kneepjes van het vak. Mooi kort en lang schrijven. Luisteren naar de opdrachtgever. Creatief tot de bodem gaan en met dé oplossing komen. En bovenal: geloof hebben in wat je doet. |