![]() Uitverkocht |
Wijn & Spijs uit NLSommelier Koen van der Plas (Inter Scaldes***) vroeg zich af of Nederlandse wijn inmiddels volwassen genoeg is om gastronomisch in te zetten? Samen met journalist Etienne Verhoeff en fotograaf Maaike Petri ging hij op zoek. Hij vond prachtige verhalen van geëngageerde wijnboeren en heerlijke wijnen die hij voorschotelde aan bevriende sterrenchefs. In Wijn & Spijs uit NL vind je o.a.: • Een inkijk in bijna 50 jaar wijnbouw in Nederland • Prachtige verhalen van gedreven wijnboeren • Proefnotities van sommelier Koen van der Plas • Recepten van Inter Scaldes, Da Vinci, De Groene Lantaarn en Librije’s zusje • Index met bijna 100 wijnboeren door heel Nederland |
Over de auteursEtienne Verhoeff Etienne Verhoeff is journalist. Hij schreef eerder de boeken De Mannetjes van de Radio (2007) en De Nederlandse Kaasplank (2016). Na een zoektocht naar Nederlandse kazen is het nu de beurt aan Nederlandse wijn. Koen van der Plas Koen van der Plas wist op jonge leeftijd al dat hij sommelier wilde worden. Hij werkt sinds 2012 bij Inter Scaldes waar hij uitgroeide tot sommelier van het drie sterrenrestaurant in Kruiningen. Hij behoort tot de beste sommeliers van Nederland. Maaike Petri Maaike Petri is schrijfster en fotografe. Verhalen vertellen met woorden deed ze jarenlang in de tijdschriftenwereld. Net als bij De Nederlandse Kaasplank verzorgde zij in dit boek ook de fotografie en enkele verhalen. |