Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Welcome to the Jungle

  Welcome to the Jungle

  Hoe een straatjongen uit Rotterdam in het rijtje kwam met Mandela, Gorbatsjov en de Dalai Lama
  'Het kost een paar centen, maar dan krijg je ook niks.' Met die woorden biedt Sander de Kramer donateurs de mogelijkheid om voor tienduizend euro een weekje 'op vakantie' te gaan naar zijn lemen hut in de jungle van Sierra Leone, zonder waterleiding of elektriciteit. Hij houdt van een lolletje, maar dit is bloedige ernst. Sierra Leone werd in 2007, na een gruwelijke burgeroorlog, door de Verenigde Naties uitgeroepen tot 'de ellendigste plek op aarde'. Sander kan het niet laten: hij gaat door roeien en ruiten voor zijn idealen. Daarvoor krijgt hij op 31 maart - na internationale beroemdheden als Mandela, Gorbatsjov en de Dalai Lama - de prestigieuze Four Freedoms Award. 

  Welcome to the jungle is een aanstekelijk boek waarin Sander de lezer meeneemt in zijn levensverhaal. Als hoofdredacteur van het Straatmagazine begaf hij zich in de 'stadsjungle' van Rotterdam, toen hij zijn huissleutels inleverde en vrijwillig een maand lang op straat leefde. Hij won het vertrouwen van dak- en thuislozen en gaf ze een stem in zijn krant. Op Sumatra ging hij opzoek naar de Orang Rimba, een inheemse stam die ernstig in zijn voortbestaan wordt bedreigd omdat het oerwoud wordt vernietigd door de houtindustrie. In Sierra Leone haalde hij eigenhandig, soms met gevaar voor eigen leven, een groot aantal weeskinderen uit de diamantmijnen waar ze als slaven moesten werken voor onze sieraden. Hij adopteerde een zevenjarige jongen met één arm - kind van vermoorde ouders - die zelfs niet wist of hij wel een naam had. Hij noemde hem Appie. Nu gaar Appie elke dag trots naar school. 

  'Sanders ooggetuigenverslagen raken ons diep. Hij dwingt ons tot bezinning, contemplatie. Hij dwingt ons tot actie - en we doen het graag, hoewel we dat anders nooit gedaan zouden hebben. Dat, beste mensen, heet inspiratie.' - Hugo Borst 
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Sander de Kramer
  isbn:978 90 831 1252 7
  genre:
  bindwijze:paperback met flappen
  aantal pagina’s:48
  afmeting:11 x 19 cm
  illustraties:
  verkrijgbaar:29-03-2021
  verkoopprijs:9,99

  Over de auteur

  Sander de Kramer
  Sander de Kramer (1973) is een schrijver, tv-presentator en columnist voor De Telegraaf. Hij was hoofdredacteur van het Straatmagazine en schreef de bestsellers van Miljonair tot krantenjongen, S.O.S Rotterdam en Botsauto door Rotterdam. Zijn aanhoudende inspanningen om het leven in Sierra Leone te verbeteren, waarvoor hij samen met Hugo Borst de Sunday Foundation oprichtte, werden opgetekend door Jochem Davidse in Chief Ouwe Dibbes. De Four Freedoms Award is de kroon op zijn werk. 


  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie