Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Vir ons mense wat Hollands praat

  Uitverkocht

  Vir ons mense wat Hollands praat

  Een kennismaking met het Afrikaans

  Als wij Nederlanders en Vlamingen naar Zuid-Afrika reizen komen wij daar uitingen van een taal tegen die lijkt op de onze. Tegelijkertijd is die taal zo anders. Afrikaans is voor onze ogen en oren in de eerste plaats léúk. Je kunt zelfs een tikje jaloers worden op het talent van de gebruikers van het Afrikaans, om treffende vertalingen te vinden voor woorden die wijzelf klakkeloos overnemen uit het Engels.
  Nee, dan de Afrikaners. Die zeggen liever ‘dwelms’ dan ‘drugs’, ‘rappers’ heten daar ‘rymkletsers’ en een laptop is een ‘skootrekenaar’.
  Het hilarische facet aan het Afrikaans zal echter gauw genoeg naar de achtergrond verdwijnen. In de plaats daarvan komt dan diep respect voor de rijkdom van deze taal die ondanks alle andere invloeden toch vooral verwant is aan het Hollands van de 17e eeuw. De taal kent ook grote verschillen met het huidige Nederlands in spelling, uitspraak, grammatica, woordenschat en woordbetekenissen.
  Dit boek kan het proces van gewenning aan het prachtige Afrikaans gemakkelijker maken. Met wetenswaardige informatie, frivole intermezzi, een heuse opdracht begrijpend lezen, en als illustratieve elementen een reeks afbeeldingen van Afrikaanse bordteksten, hoopt de schrijver ‘ons mense wat Hollands praat’ dichter bij het Afrikaans te brengen.

  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:P.A.M.M. Dingemans
  isbn:978-94-90608-47-7
  genre:taal, cultuur
  bindwijze:gebonden
  aantal pagina’s:94
  afmeting:170 x 210 mm
  illustraties:rijk geïllustreerd
  verkrijgbaar:10-10-2012
  verkoopprijs:17,95

  Over de auteur

  P.A.M.M. Dingemans

  Peter Dingemans is oud-advocaat. Hij heeft met name gewerkt op het gebied van de gezondheidszorg en letselschade. In die periode verschenen diverse publicaties van zijn hand over het vakgebied. Dingemans woont sinds een aantal jaren met zijn echtgenote deels in Nederland (Ulvenhout) als in Zuid Afrika (Somerset West). Zo is zijn interesse in de Afrikaanse taal ontstaan. In zijn vrije tijd schrijft en schildert hij graag.

  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie