![]() UitverkochtIn de media:
|
SpicyDe West-Kruiskade kookt
Neem de West-Kruiskade in Rotterdam, een straat middenin een buurt waar je meer dan honderd verschillende nationaliteiten tegenkomt. Voeg daar een paar flinke scheppen peper aan toe. Breng alle ondernemers die zich daar met eten en drinken bezighouden aan de kook. En voilà. Dan ontstaat De West-Kruiskade kookt – een heerlijk spicy verhaal over eten en koken in de leukste winkelstraat van de stad. Bekijk hier het filmpje van de lancering van de eerste editie! |
Over de auteur![]() (1981) Geboren en getogen in Rotterdam. Voor mijn werk doe ik graag grondig empirisch onderzoek. In mijn geval betekent dat heel veel proeven, want ik ben culinair journalist. Eten en drinken, maar ook reizen en kunst: het zijn de ingrediënten die het leven lekker maken. Ik vind daarin aanknopingspunten voor boeiende verhalen over mensen, hun omgeving en hun cultuur. Ik hou van mijn geboortestad, maar vlieg graag uit. Ik woonde eerder in New York, na mijn studie culinaire journalistiek aan Boston University. Het eindeloze aanbod aan restaurants en delicatessenwinkels is een paradijs voor foodies. Op het moment woon ik in Rome, waar iedere dag nieuwe eetavonturen brengt. Ik schrijf hier over eten, drinken, restaurants, maar ontwikkel ook recepten, geef culinair advies en vertaal (culinaire) teksten. Mijn werk was onder meer te lezen op/in SpecialBite, nrc.next, The Boston Globe en The Boston Phoenix. |