Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Rotterdam Vakmanstad

  Uitverkocht

  Rotterdam Vakmanstad

  Resultaten 2012-2013
  Rotterdam Vakmanstad is een innovatief (onderwijs)programma in Rotterdam. Het programma is ontwikkeld door de Rotterdamse filosoof Dr. Henk Oosterling. De ambitie is om de schoolprestaties van kinderen op sociaal, fysiek en cognitief niveau te verbeteren, actief burgerschap te bevorderen en duurzaam vakmanschap te realiseren in de stad Rotterdam. Het programma kent drie onderdelen ofwel interactievelden, te weten Fysieke Integriteit, Actief Burgerschap en Duurzaam Vakmanschap. Het programma wordt gedurende drie jaar in en rondom OBS Bloemhof in deelgemeente Feyenoord uitgevoerd.

  Het Verwey-Jonker Instituut heeft een praktijkgericht proces- en effectonderzoek uitgevoerd naar het programma Rotterdam Vakmanstad. In deze rapportage wordt verslag gedaan van  de resultaten van het schooljaar 2012-2013. De onderzoekers beschrijven hoe het programma Rotterdam Vakmanstad er uit ziet en gaan in op de resultaten van de interactievelden Fysieke Integriteit en Actief Burgerschap.
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Harrie Jonkman, Marjan de Gruijter
  isbn:
  genre:management
  bindwijze:softcover
  aantal pagina’s:68
  afmeting:22 x 28 cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:01-07-2014
  verkoopprijs:17,95

  Over de auteurs

  Harrie Jonkman
  Dr. Harrie Jonkman is senior onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut. Hij  studeerde sociologie, pedagogiek en onderwijskunde (Utrecht/Groningen) en werkt sinds 2008 als senior onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut. Zijn werk richt zich op de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen en jongeren, sociale determinanten en preventie van gezondheids-, ontwikkelings- en gedragsproblemen. In 2012 ontving hij van het Amerikaanse National Institute on Drug Abuse een onderscheiding als ‘Distinguised Researcher'. In hetzelfde jaar rondde hij zijn promotieonderzoek af naar de effecten van de preventiestrategie Communities that Care in Nederland.
   
  Marjan de Gruijter
  Drs. Marjan de Gruijter is senior onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut. Zij studeerde Culturele Antropologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en studeerde af op zelfstandig leeronderzoek bij een groep Shiitsche Moslimvrouwen in het zuiden van Libanon. Vervolgens deed ze aanvullende studies Islamologie en wijsbegeerte. Marjan de Gruijter is binnen het Verwey-Jonker Instituut betrokken bij diverse onderzoeken op het terrein van integratie en emancipatie van migranten in Nederland.
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie