Minder zout, meer smaakNatrium- en cholesterolarme recepten
Zout. We gebruiken er veel van, eigenlijk altijd veel te veel. Omdat het
in bijna alle voedingsmiddelen zit, zoals kaas en brood en melk,
krijgen we er op die manier al veel van binnen. Als wij zelf er dan ook
nog royaal mee strooien, halen we liefst vijfmaal de nuttige
hoeveelheid. Dat kan natuurlijk niet goed zijn. Willen we echt onze
gezondheid een dienst bewijzen dan moeten we minderen met zout. In
Minder zout meer smaak vertelt dieetkok Arnoud Odink hoe u een zoutarme
en toch smakelijke maaltijd op tafel kunt toveren. Daarnaast komt er een
aantal mensen aan het woord die om gezondheidsredenen betrokken zijn
bij de De Hart & Vaatgroep. Zij delen hun ‘zoutloze’ ervaringen graag
met u.
Het kookboek ‘Minder zout, meer smaak’ is een uitgave van De Hart & Vaatgroep in nauwe samenwerking met Trichis Publishing en is exclusief verkrijgbaar voor leden van De Hart & Vaatgroep. ![]() |
Over de auteurArnoud Odink |