Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Geen woorden maar beelden

  25 Jaar Galerie Atelier Herenplaats Rotterdam
  Jubileumboek
  Het boek is een levende geschiedenis van 25 jaar kunst maken: lief en leed, hachelijke en vrolijke avonturen, afwijzing en erkenning. Het wordt een onvervalst, Rotterdams boek doordrenkt van liefde voor Outsider Art. Een ode aan de kunstenaars van Herenplaats! Het verschijnt in twee talen: Engels en Nederlands. En gaat over toen, nu en de toekomst van deze kunstvorm. 

  Zij scheppen hun werk vanuit hun diepste gevoel, met grote zeggingskracht en zonder zich te bekommeren om de gangbare regels van de kunst. Sinds 1991 werken kunstenaars met een beperking dagelijks in de Rotterdamse Galerie Herenplaats. Het aantal kunstenaars is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid van enkele pioniers tot een veertigtal mannen en vrouwen. Zij maken gebruik van de ateliers die Herenplaats ter beschikking stelt en worden er ook gesteund in de zakelijke kanten van hun beroep. 

  Outsider art, zoals het werk van de kunstenaars van Galerie Herenplaats officieel heet, is alom geliefd. Werk van de kunstenaars is opgenomen in vaste collecties van musea in Nederland, België, Duitsland en de Verenigde Staten. Om maar een paar landen te noemen. Als collectief treden zij naar buiten met exposities, in lezingen, presentaties en workshops. En daarnaast werken ze in opdracht van particulieren, organisaties en bedrijven. 

  Geen woorden maar beelden is een buitengewoon jubileumboek geworden. Een hommage aan het werk van Laan, Hans, Wendell, Ben, Karin, Belinda en al die anderen die dag in dag uit bezig zijn met hun reflectie op het leven, de liefde, de aarde en wat hen drijft en bezighoudt. Het boek biedt een overzicht van kunstwerken en tentoonstellingen – door de jaren heen –  maar doet ook verslag van de dagelijkse praktijk in Galerie Herenplaats. Interviews, portretten en veel beeld geven een verrassend inzicht in de leefwereld van deze kunstenaars. Daarmee is het boek een bijzondere publicatie. 

  Het boek wordt in twee talen uitgegeven (Nederlands en Engels). Hiermee voorziet de publicatie in de groeiende behoefte aan Engelstalige informatie over de kunstenaars van Galerie Herenplaats. De tekst is geschreven door Julia Dotulong, de fotografie is van Raymond de Vries, het grafisch ontwerp is van Pieter van den Heuvel (Volta thinks visual). Trichis publishing zorgt voor de marketing en distributie naar de (inter-)nationale boekhandel.

  Verschijningsdatum
  Het boek verschijnt 29 juni 2017. Bestellingen worden na deze datum uitgeleverd.  

  The book is also available in Englisch.

  Crowdfundingactie voor jubileumboek Herenplaats
  Om geld in te zamelen voor het boek heeft Herenplaats een crowdfundingsactie gestart op het online platform Voordekunst. Voor iedere donatie, doet Herenplaats iets terug. Wat dacht je van je naam in het boek, of een gesigneerd exemplaar? Aan gulle gevers doet Herenplaats zelfs een kunstwerk uit eigen collectie cadeau. De crowdfundactie is inmiddels afgelopen. Bekijk hieronder een filmpje van de actie.   Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Julia Dotulong
  isbn:978-94-92077-47-9
  genre:beeldende kunst, Rotterdam
  bindwijze:hardcover
  aantal pagina’s:300
  afmeting:23 x 30 cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:29-06-2017
  verkoopprijs:42,00

  Over de auteur

  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie