Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Het Grote Mosselboek

  De oester van de armen wordt-ie ook wel genoemd. De mossel. In Het Grote Mosselboek gaan we op zoek naar het hoe en waarom van dit zeediertje. We honoreren de mossel voor haar gigantische betekenis voor de Belgische en Nederlandse horeca, maar zoeken óók de randjes op. Tuurlijk, in België worden ze doorgaans met friet gegeten (moules-frites) en in Nederland meestal met brood en de drie bekende sausjes. Maar het kan heel anders, zo bewijst dit boek.
  Mosselen zijn niet alleen lekker; ze zijn ook erg gezond. Ze zitten tjokvol hoogwaardige voedingsstoffen als eiwitten, mineralen (jodium, fosfor, seleen, koper en ijzer) en de vitamines A, B, C en D. Verder bevatten ze nauwelijks vet; nog geen vier procent. Dit vet is bovendien rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, die cholesterolverlagend werken.
  Het Grote Mosselboek is een feest voor iedereen die van het heerlijke diertje houdt, met of zonder friet. Gekookt, rauw of uit de wok met rode peper en wat knoflook. Zeker weten dat je van dit boek trek krijgt. En je leert er een boel van. Van bereidingswijzen via film, literatuur en economie naar de historie. De mossel was er, is er en zal altijd blijven bestaan. Eet smakelijk!

  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Tine Bral
  isbn:978 94 9060 857 6
  genre:
  bindwijze:paperback
  aantal pagina’s:160
  afmeting:13 x 21 cm
  illustraties:foto's en tekeningen
  verkrijgbaar:17-07-2013
  verkoopprijs:12,95

  Over de auteur

  Tine Bral
  Tine Bral
  Tine Bral schreef eerder onder meer de volgende culinaire boeken: De chef is een vrouw (Lannoo), Lekker dichtbij (Lannoo), drie titels in de serie Koken onder de 5 euro (herfst en winter), (lente en zomer) en mediterraan (Linkeroever uitgevers), Mijn papa is de chef (Linkeroever uitgevers), De Herborist (Lannoo), Jardin Tropical (Stichting Kunstboek) en Gentse waterzooi: drie titels rond de tv-reeks met Gene Bervoets (Lannoo).
  Daarnaast heeft Tine vier jaar lang elke zaterdag de kookrubriek van Peter Goossens geschreven voor de Belgische kwaliteitskrant Het Laatste Nieuws. De compilatie van deze recepten en verhalen zijn in vier boeken verschenen (De Seizoenen van Peter Goossens). Tine publiceert eveneens online, via de website De Tafel van Tine www.detafelvantine.be die flink wat fans heeft, incluis bekende chefs.
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie