Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Het Grote Frietboek

  Al meer dan 150.000 exemplaren verkocht!

  Wie heeft het frietje uitgevonden? Waren het de Fransen, de Belgen of misschien wel een vrome Spaanse? Hoe komt het dat zo’n lekkere zak patat bij ons de populairste snack is? En waarom mag frietsaus eigenlijk geen mayonaise heten? Het Grote Frietboek geeft antwoord. Over friet en gastronomie gaat het, de geheime adresjes van BN’ers en over ‘bio-friet’.

  Eindelijk is er een - Nederlands - standaardwerk over een snack die geliefd is in alle lagen van de bevolking. Of je nu minister-president bent, student of sterrenkok, we houden allemaal op z’n tijd van goudgele, versgebakken patat. 

  Het Grote Frietboek - met baktips van onze eigen friturist Cas Spijkers - is er voor liefhebbers van de Nijmeegse ‘friet-waterfiets’, het Limburgse frietje ‘ALA’ en de Rotterdamse ‘kapsalon’. Eigenlijk voor iedereen die van friet houdt – mét of zonder.


  Voor ondernemers, bijvoorbeeld cafetaria-eigenaren is er een speciale display met 20 boeken voor de verkoop. Informeer via info@trichis.nl naar de speciale inkoopvoordelen.
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Ellen Scholtens, Irene de Vette
  isbn:9789490608118
  genre:culinair
  bindwijze:softcover
  aantal pagina’s:196
  afmeting:13 x 21 cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:01-12-2010
  verkoopprijs:11,00

  Over de auteurs

  Ellen Scholtens
  Ellen Scholtens
  (1961, fantastisch wijnjaar)
   
  Ellen is journalist, adviseur en organisator op het gebied van eten, drinken en reizen. Ze schrijft onder meer voor Algemeen Dagblad, WINELIFE en Bouillon!magazine. Ze is de drijvende kracht achter KunsthalKOOKT, het tweejaarlijkse Festival voor de Echte Smaak in de Rotterdamse Kunsthal alias de grootste streekproductenmarkt van Nederland.  Haar hart klopt sneller voor ‘eerlijk eten’ en ‘zuivere wijn’ en ze heeft een voorliefde voor de volkskeuken. Dat blijkt uit ’Het Culinaire Familiealbum’ dat ze maakte voor AD met 25 unieke familierecepten (2006) en ‘Het Grote Frietboek’ (2010), een compleet overzicht van de gezondste, vetste, decadentste, meest gastronomische… gewoon lekkerste frietjes van Nederland.
   
  Irene de Vette
  Irene de Vette
  (1981)

  Geboren en getogen in Rotterdam. Voor mijn werk doe ik graag grondig empirisch onderzoek. In mijn geval betekent dat heel veel proeven, want ik ben culinair journalist. Eten en drinken, maar ook reizen en kunst: het zijn de ingrediënten die het leven lekker maken. Ik vind daarin aanknopingspunten voor boeiende verhalen over mensen, hun omgeving en hun cultuur. Ik hou van mijn geboortestad, maar vlieg graag uit. Ik woonde eerder in New York, na mijn studie culinaire journalistiek aan Boston University. Het eindeloze aanbod aan restaurants en delicatessenwinkels is een paradijs voor foodies. Op het moment woon ik in Rome, waar iedere dag nieuwe eetavonturen brengt. Ik schrijf hier over eten, drinken, restaurants, maar ontwikkel ook recepten, geef culinair advies en vertaal (culinaire) teksten. Mijn werk was onder meer te lezen op/in SpecialBite, nrc.next, The Boston Globe en The Boston Phoenix.

  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie