Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Goed gek

  Uitverkocht

  Goed gek

  Wat een dominee bezielt

  Een dominee heeft  een bijzonder beroep. Is het wel een beroep? Wanneer ik zeg dat ik het druk heb, krijg ik te horen: 'Dan had je maar een vak moeten leren.' Nu is een dominee niet op zijn mondje gevallen, dus dien ik van repliek: 'Weet je wel dat dit het oudste beroep (m/v) ter wereld is?' Het eerste beroep dat in de Bijbel genoemd wordt is namelijk dat van herder. En een belangrijke taak van een dominee is herder, pastor zijn.
  Het is wel een gek beroep. Een dominee zweeft  ergens tussen hemel en aarde, legt verbinding tussen God en mensen. Het vreemde is ook dat hij eigenlijk niets presteert. Welk product levert een dominee eigenlijk af? Ja, een preek, een gebed of een artikel. Toch levert hij als ‘man van God’ een eigen bijdrage aan het welzijn van mensen. De combinatie daarvan schenkt de bezieling die telkens tot verwondering leidt.
  In dit vak wordt ‘multitasken’ al lang voor de uitvinding van dit woord in praktijk gebracht. Een dominee luistert goed en (s)preekt veel, heeft  een antenne voor mensen en voor God, is spiritueel bezig en geeft  tegelijk heel praktisch leiding, gaat om met jongeren en ouderen en blijft  zoeken naar nieuwe geestelijke wegen.
  Over de gekke veelzijdigheid van het ambt van predikant gaat dit boek. Het is een bloemlezing uit diverse pennenvruchten over vele onderwerpen. Geschreven in de loop van zo’n veertig jaren opgedane ervaring. 

  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Ds Laurens Korevaar
  isbn:978 94 90608 51 4
  genre:Theologie algemeen
  bindwijze:garenloos gebrocheerd
  aantal pagina’s:298
  afmeting:17 x 24 cm
  illustraties:nee
  verkrijgbaar:10-09-2012
  verkoopprijs:15,90

  Over de auteur

  Ds Laurens Korevaar

  Ds Laurens Korevaar (1946) is sinds 1973 predikant, achtereenvolgens te Tienhoven (U), Middelburg, Bussum en Rotterdam-Kralingen. Jarenlang was hij visitator-generaal in de Nederlandse Hervormde Kerk. Tevens is hij werkzaam als mediator.

  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie