Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  De Mythe

  Uitverkocht

  De Mythe

  Een alternatieve benadering van de middeleeuwse geschiedenis van West-Europa
  Een alternatieve benadering van middeleeuwse geschiedschrijving over de Romeinen, Merovingers en Karolingers in Frankrijk, Nederland, België en Duitsland.
   
  Het is gebruikelijk dat de verschillende landen hun eigen interpretatie geven aan gebeurtenissen. Dat geeft kleur en diversiteit, elk land zijn eigen mythe. Daar is niets mis mee, maar het wordt heel anders als de feiten verschillend worden weergegeven.
   
  Het boek ‘De Mythe’ is zo genoemd omdat er in alle landen hardnekkige historische verhalen blijven voortleven die door harde feiten zijn achterhaald. Boidin is op zoek gegaan naar deze feiten en discrepanties in de geschiedenis van verschillende landen. Daarnaast heeft hij gezocht naar alternatieven voor dat specifieke stuk van de middeleeuwse geschiedschrijving. Hij heeft zelf geprobeerd een aantal van die ‘Mythen’ te ontmantelen. Uiteindelijk bleek dat er in de klassieke opvatting van de geschiedenis nog wel wat nieuws te ontdekken viel.
   
  Er bleken meer gaten in de geschiedschrijving van de Middeleeuwen te zitten dan men zou denken. Na een paar jaar kwam Boidin tot andere inzichten en interpretaties dan de klassieke geschiedschrijving van West-Europa. De geschiedschrijving in dit boek is op veel punten wezenlijk anders dan de geschiedenis die u op school heeft geleerd. De klassieke geschiedschrijving bleek, bij nader inzien, vaak te zijn gebaseerd op mythen die vervolgens een eigen leven gingen leiden.
   
  Dit boek vertelt het verhaal over de bezetting door de Romeinen, de overname van dat rijk door de Merovingers, Francia en haar samenstelling en over het wel en wee van de Karolingers in de vroege Middeleeuwen. Tevens komt de ontwikkeling van Frankrijk, Nederland, België en Duitsland aan bod. Kortom: een verhaal over Europa in de Middeleeuwen.
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Rinus Boidin
  isbn:9789078071846
  genre:geschiedenis
  bindwijze:softcover
  aantal pagina’s:275
  afmeting:16,5 x 21,5 cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:01-02-2010
  verkoopprijs:19,95

  Over de auteur

  Rinus Boidin
  Rinus Boidin
  Rinus Boidin was anesthesioloog/ intensivist in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Met meer dan honderd medische publicaties zorgde hij voor een aantal wezenlijke veranderingen binnen zijn vakgebied. Zijn specialiteit binnen de anesthediologie is Critical Care Medicine, een verzamelterm voor reanimatie, spoedgevallen, rampen en intensive care. Naast zijn praktijk als medicus bestudeerde hij intensief de middeleeuwse geschiedenis van West-Europa. Hij paste daarbij zijn analystisch vermogen ook toe op de geschiedenis en kwam daarbij tot verrassende conclusies. Zijn publicaties betreffen de Fresones/Friezen, een analyse van de veldtochten van Karel de Grote en de overstromingen van de Nederlandse kust in de Middeleeuwen.
   
  Rinus Boidin is tevens een geanimeerd spreker en is te boeken voor diverse lezingen. Voor meer informatie kunt u hiervoor contact opnemen met Ester Martens via ester@trichis.nl.
   
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie