Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Laurenskerk Rotterdam

  Uitverkocht

  Laurenskerk Rotterdam

  10 jaar feuilletons 2002-2012
  Als kind al keek auteur Jack Wereldsma vanuit zijn kamerraam over de daken van de Pannekoekstraat uit op de robuuste gestalte van de Laurenstoren. Veel later trad hij toe tot het bestuur van Vereniging Vrienden van de Laurenskerk en begon met het schrijven van een stevige serie artikelen over de kerk die hem zijn hele leven zo goedmoedig heeft vergezeld. De teksten verschenen voor het eerst in de Nieuwsbrief voor de leden van de vereniging; nu worden zij in het boek Laurenskerk Rotterdam. 10 jaar feuilletons 2002-2012 samengebracht. 
  Deze publicatie vertelt over de de (bouw)geschiedenis van de Grote Sint Laurens en over onder meer de graftomben van Witte Corneliszoon de With en Egbert Cornelis Kortenaer. Daarnaast verdiept Wereldsma zich in reisverslagen, gedichten en zelfs romans van de hand van meer of minder beroemde binnen- en buitenlandse bezoekers. Tot slot worden de kerkschatten en andere memorabilia waarin de Laurenskerk excelleert beschreven. Natuurlijk zijn daaronder de praalgraven van grote Rotterdammers en hun echtgenotes, maar verrassingen ontbreken allerminst, zoals de 18e eeuwse koperen gravureplaten van de etser Jan Punt. 


  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Jack Wereldsma
  isbn:978-94-90608-75-0
  genre:Rotterdam, geschiedenis
  bindwijze:paperback
  aantal pagina’s:124
  afmeting:17 x 24 cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:15-05-2014
  verkoopprijs:12,50

  Over de auteur

  Jack Wereldsma

  Is een gepensioneerd chirurg en bestuurslid van de Vereniging Vrienden van de Grote of sint Laurenskerk. Zijn fascinatie met de Laurenskerk ontstond in zijn kindertijd; zijn kamer keek uit op de (destijds) gerestaureerde toren. Jack stond er mee op en ging ermee naar bed. Als bestuurslid schreef hij onder andere geschiedkundige artikelen over de Laurenskerk die verschenen in de nieuwsbrieven aan de leden van de vereniging. 


  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie