Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Boomstang

  Uitverkocht

  Boomstang

  blad over bomen
  Een blad over bomen, bedacht en vormgegeven door de Rotterdamse illustrator Stang Gubbels. Belangeloos geschreven, gefotografeerd en geïllustreerd door zijn netwerk van illustratoren, fotografen, reclamemakers, kunstenaars, verzamelaars, museumdirecteuren en conservators.

  Boomwoord

  Stang: ’Ik heb iets met hout, met bomen, met bos. Al googlend kwam ik Jos Bregman tegen, een houtkunstenaar. Voor ik het wist stond ik samen met hem bij een omgevallen boom op een landgoed bij Tiel. En dan wil je ineens een magazine maken over bomen. Niet alleen met Jos, maar met het hele netwerk dat ik heb. Plotseling bleek iedereen bomen te verzamelen, over bossen na te denken en de schoonheid van een berk te beschrijven.’
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Michiel Houdijk, Stang Gubbels
  isbn:9789081241687
  genre:kunst, natuur
  bindwijze:softcover
  aantal pagina’s:86
  afmeting:30 x 21 cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:23-10-2009
  verkoopprijs:7,50

  Over de auteurs

  Michiel Houdijk
  Michiel Houdijk
  Michiel Houdijk is opgeleid tot journalist in Tilburg en werkte op de redacties van het Parool en Onze Wereld in Amsterdam voordat hij die stad inruilde voor Rotterdam. Hier ging hij in 1990 als copywriter aan de slag bij The Tree House van Ad. van Krimpen. Ad. leerde Michiel de kneepjes van het vak. Mooi kort en lang schrijven. Luisteren naar de opdrachtgever. Creatief tot de bodem gaan en met dé oplossing komen. En bovenal: geloof hebben in wat je doet. 
   
  Stang Gubbels
  Stang Gubbels
  Stang is conceptbedenker van de ‘stangmagazines’ en beeldend ontwerper
  Stang Gubbels (1966) is van huis uit illustrator en grafisch ontwerper. Hij werkt bijna altijd in opdracht van anderen: allerlei kleine en grote culturele instellingen en commerciële bedrijven. 
Gubbels’ achtergrond - hij studeerde grafische vormgeving aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam - is duidelijk afleesbaar aan zijn manier van werken als illustrator: zijn potlood is een toetsenbord, zijn papier een monitor, zijn handschrift de stylering van het logo en het pictogram, zijn trademarks ‘vurigheid’, ‘vrolijkheid’ en ‘humor’. Soepele, stevige contourlijnen; monumentale indeling van het beeldmateriaal; helder en grootschalig kleurgebruik: duidelijk werk voor deze snelle tijd.

   
  Voor meer informatie zie www.stang.nl
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie