Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Bonifatius

  Uitverkocht

  Bonifatius

  Of de schone schijn van Dokkum
  We hebben allemaal geleerd dat Bonifatius in 754 bij Dokkum werd vermoord. Maar is dat eigenlijk wel zo? Auteur Rinus Boidin ontdekte dat het verhaal over Dokkum slechts ‘schone schijn’ blijkt te zijn! Hoe is dat gekomen, wie heeft dat gedaan en vooral hoe moet je dan het verhaal van Bonifatius dan wél lezen? Een gedegen analyse van deze moord leidde uiteindelijk tot het oplossen van dit misdrijf, deze ‘cold case’. Door het achterhalen van niet kloppende feiten, foute interpretatie en vervalsingen in de geschiedenis van Nederland en Duitsland ontstond een geheel nieuw beeld over Bonifatius. Het klassieke verhaal over de ‘apostel der Germanen’ blijkt gebaseerd op vervalste gegevens uit de tijd van de Franken. ‘Bonifatius – Of de schone schijn van Dokkum’ is een boek dat een deel van de aan ons bekende geschiedenis herschrijft!  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:Rinus Boidin
  isbn:978-94-90608-27-9
  genre:geschiedenis
  bindwijze:garenloos gebrocheerd
  aantal pagina’s:198
  afmeting:165 x 235 mm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:03-11-2011
  verkoopprijs:24,95

  Over de auteur

  Rinus Boidin
  Rinus Boidin
  Rinus Boidin was anesthesioloog/ intensivist in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Met meer dan honderd medische publicaties zorgde hij voor een aantal wezenlijke veranderingen binnen zijn vakgebied. Zijn specialiteit binnen de anesthediologie is Critical Care Medicine, een verzamelterm voor reanimatie, spoedgevallen, rampen en intensive care. Naast zijn praktijk als medicus bestudeerde hij intensief de middeleeuwse geschiedenis van West-Europa. Hij paste daarbij zijn analystisch vermogen ook toe op de geschiedenis en kwam daarbij tot verrassende conclusies. Zijn publicaties betreffen de Fresones/Friezen, een analyse van de veldtochten van Karel de Grote en de overstromingen van de Nederlandse kust in de Middeleeuwen.
   
  Rinus Boidin is tevens een geanimeerd spreker en is te boeken voor diverse lezingen. Voor meer informatie kunt u hiervoor contact opnemen met Ester Martens via ester@trichis.nl.
   
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie