Welkom in onze webshop
Over de uitgeverij


goudsesingel 194
3011 KD rotterdam
(010) 477 85 25

rozenlaan 1
4835 PB breda
(076) 520 48 60  Bergen op Zoom + DVD

  Uitverkocht

  Bergen op Zoom + DVD

  monumenten, cultuurlandschappen en archeologie
  Wie dacht inmiddels wel alles te weten van de monumenten die Bergen op Zoom rijk is, heeft met dit boek een aangename verrassing in handen. Vanzelfsprekend kunnen in een Bergs monumentenboek pronkjuwelen als het Markiezenhof, het Stadhuis op de Grote Markt, de Gevangenpoort en de Gertrudiskerk niet ontbreken. Maar dan wisten de deskundige samenstellers aan deze alom bekende bouwwerken toch weer weinig belichte aspecten te ontdekken.

  Bijdragen echter als die over de onzichtbare maar immer onmisbare Grebbe, over het archeologisch schatgraven onder de zoveelste gedaantevernieuwing van de Parade, over het Gouvernementsgebouw als de deksteen waaronder slachtoffers van de Grote Pest in massagraven werden aangetroffen, over de ooit hoogste industrieschoorsteen van ons land en de West-Brabantse Waterlinie die in de spanne van een halve eeuw zesmaal haar importantie moest bewijzen; in die en soortgelijke bijdragen worden voor de geïnteresseerde lezer werkelijk opzienbarende bevindingen gemeld. Voordat hij onze nationale zeeheld werd vocht Michiel de Ruyter als jonge jongen in Bergen op Zoom mee tegen de Spaanse benden. Colijn lag hier als soldaat en de grote humanist Erasmus schreef tijdens zijn verblijf in Halsteren in een boek zijn bedenkingen tegen het toen gangbare onderwijs neer.

  Dit boek behandelt een veelheid aan onderwerpen die samen een boeiende ontdekkingsreis garanderen door de geschiedenis van Bergen op Zoom en zijn ommelanden. Bijeengenomen vormen ze een palet dat door zijn veel-kleurigheid als het ware een nieuwe kennismaking met ons prachtig stukje Nederland mogelijk maakt. Mede dankzij de fotografie komt het verleden van Bergen op Zoom in een nieuw licht te staan.

  Als nuttige bijlage steekt in de kaft een dvd met de database waarin meer dan achthonderd monumenten in en rondom Bergen op Zoom zijn opgenomen en van uitgebreide informatie zijn voorzien.
  Deel met:        |   Doorsturen
  auteur:M. Vermunt, T. Van Eekelen
  isbn:9789081241656
  genre:architectuur, geschiedenis
  bindwijze:hardcover
  aantal pagina’s:232
  afmeting:29 x 23 cm
  illustraties:ja
  verkrijgbaar:01-11-2008
  verkoopprijs:35,00

  Over de auteurs

  M. Vermunt
   
  T. Van Eekelen
  Deze website van Trichis maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie